2023 Yılında Araç Satışı Lideri Değişmedi

Yeni Haber Merkezi

2023 yılında başta elektrikli otomobiller olmak üzere birçok yenilik ve yeni teknoloji geliştirilse de araç satışlarında lider değişmedi. Toyota, 2023 yılında 11,2 milyon araç üreterek bu alandaki liderliğini korudu.

Toyota yakın zamanda 2023 verilerini açıkladı. Yayımlanan verilere göre marka araç satışlarında liderliğini korudu. Yayımlanan verilere göre Toyota toplamda 11,2 milyon araç satmayı başardı. Satışlar bir önceki yıla göre %7,2 artarken, şu ana kadar satış rekoru kırıldı.

Elektrikli Araç Satışları %400 Arttı

Tüm markalarda olduğu gibi Toyota’da da en önemli artış elektrikli araçlarda görüldü. Bunun sebebi elektrikli araçların yeni olması ve satış rakamlarının bir önceki yıla göre düşük olması.

Toyota’nın hibrit model satışları yaklaşık yüzde 32 artarak 3,4 milyona ulaşırken, elektrikli araç modelleri ise yüzde 400’ün üzerinde artışla 104 bin 18 adete ulaşarak 100 bin sınırını aştı.

Bilindiği üzere Toyota’nın uluslararası pazardaki en önemli rakibi Volkswagen’dir. Volkswagen 2023 yılında toplam 9,2 milyon araç satarak Toyota’dan yaklaşık 2 milyon daha az satış yapmıştır. 2 milyonluk bu büyük fark, markanın satış ve üretim stratejilerinin ne kadar doğru olduğunu açıkça göstermektedir.

Toyota, bu başarıyla ilgili yaptığı açıklamada, önemli olanın yüksek satış rakamları değil, kalite ve güvenlik olduğunu belirtti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*