2023’te Avrupa’da En Çok Satan Otomobil Tesla Model Y Oldu

Yeni Haber Merkezi

2023’te Avrupa’da en çok satan otomobillerin listesi açıklandı. Tesla Model Y, elektrikli otomobiller için bir ilki gerçekleştirerek listenin başında yer aldı. İlk kez, bir elektrikli otomobil Avrupa’da yılın en çok satan otomobili oldu.

Tesla Model Y’nin Avrupa’da en çok satan otomobil haline gelmesi, elektrikli araçların hegemonyasının başlayacağının en önemli işareti olarak görülüyor. Yakın gelecekte listedeki ilk 10 sıranın yarısından fazlasının elektrikli araçlardan oluşacağı iddia ediliyor.

Tesla Model Y Satışları 300.000 Barajına Ulaştı

Tesla Model Y, 2023 yılında Avrupa genelinde 252.822 adet satarak büyük bir rekora imza attı. Bu satış rakamıyla Avrupa’nın en çok satan araçları listesinde zirveye yerleşmeyi başardı.

Tesla yakın zamanda Almanya’daki fabrikasını tam kapasiteyle işletmeye başladı ve AB ülkelerine hızla tedarik sağladı. Bu, meyvesini vermiş ve Tesla’ya muhteşem bir başarı hikayesi kazandırmış gibi görünüyor.

Berlin’deki Tesla fabrikasında haftalık üretilen Model Y sayısı 3.000’dir. Bu yüksek üretim hacmi satışlara da yansımış ve Model Y için fiyat indirimleri ve kampanyalar yapılmasına olanak sağlamıştır.

Tesla Model Y, 2022’yi 137.608 satışla kapattı. Bu nedenle satışlar yaklaşık %84 arttı. Listenin ilk beşinde başka bir elektrikli otomobil yok.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*