I-İ harfiyle başlayan bitkiler sebzeler ve meyveler

Yeni Haber Merkezi

II ile başlayan bitki adları, II ile başlayan sebzeler, II ile başlayan meyveler;

I-İ harfiyle başlayan bitki, sebze ve meyvelerin listesi ve bunlar hakkında kısa bilgiler;

Sebzeler, meyveler ve bitkiler doğada insanlar ve hayvanlar için vazgeçilmez besin kaynaklarıdır. Mevsim ve iklim koşullarına bağlı olarak farklı türleri ve çeşitleri vardır. İnsanlar ve hayvanlar için vitamin ve enerji kaynağıdırlar.

II ile başlayan bitkiler, sebzeler ve meyveler hakkında kısa bilgi;

Ihlamur

IhlamurKuzey Yarımküre’nin ılıman ve yarı tropikal bölgelerinde yetişen, ebegümecigiller familyasının Tilia cinsini oluşturan ağaç türlerine verilen ad.

Isırgan otu

Isırgan otu (Urtica) Urticaceae familyasının Urtica cinsinin Mayıs ve Ağustos ayları arasında çiçek açan yıllık veya çok yıllık tek evcikli otsu bitki türlerinin genel adıdır. Gövdeleri dik, 4 köşeli, tabandan basit veya dallıdır. Üzerlerinde batıcı tüyler vardır.

Ispanak

IspanakAmaranthaceae familyasından, etli yapraklı, koyu parlak yeşil, sarımsı yeşil çok sayıda çiçekli, bir yıllık otsu bir bitkidir.

Yarıçap

Yarıçap veya Borage, borage ailesinden yıllık bir bitki türü. Anavatanı Suriye’dir. Güney Amerika, Kuzey Afrika ve Anadolu’da yaygın olmasına rağmen Akdeniz bölgesinde de doğallaşmıştır.

İşkin

Ateşleme Or Işkın, kuzukulağıgiller familyasından, 1000-4000 m yüksekliklerde yetişen, mayıs ve haziran aylarında sarımsı beyaz çiçekler açan, 40-150 cm boylanabilen, çok yıllık, otsu bir ravent türüdür.

İğde

İğdebir meyve türüne ve bu meyveyi üreten iğde ağacı türüne verilen genel isimdir. Köklerinde azot depolama yeteneği sayesinde en verimsiz topraklarda bile yetişir.

incir

incirDoğu Akdeniz ve Güneybatı Asya’ya özgü bir ağaç veya çalı türü bitki ve meyvesidir.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 3.478

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*