P İle Hayvan, P Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri

Yeni Haber Merkezi

Bu listede P harfiyle başlayan hayvan Bu hayvan türlerinin isimlerini ve hakkında kısa bilgileri ekleyeceğiz.

P harfiyle başlayan hayvan türleri nelerdir?

Palamut BalığıPapağanVatanseverPeccariPelikanPenguenPeygamberdevesiPiranha BalığıPirePire Piton YılanıPlanktonPorsukPumaPanda

P harfiyle başlayan bu hayvanlar hakkında kısa bilgi;

Palamut

Palamut, hem açık hem de kıyı bölgelerinde, genellikle sıcak ve ılıman denizlerde yaşayan kemikli bir balık türüdür. Çok büyük ve keskin dişlerle kaplı olan ağzı, torpido şeklindeki gövdesinin sonundadır.

Papağan

Papağanlar, kavisli gagaları, kalın ve etli dilleri, parlak tüyleri olan ve sıcak yerlerde yaşayan Parrotidae takımını oluşturan kuş türlerine verilen isimdir. Ayrıca, bu kuşların bazı türleri sizin söylediğiniz bazı şeyleri tekrarlayabilir.

Parçalar

Leopar, kedigiller familyasından Panthera cinsinin dört büyük kedi türünden biri olan leopar olarak da bilinir. Daha önce leopar, aslan ve panterin bir melezi olduğu düşünülüyordu.

Fırıncılar

Pekari, pekari ailesinden orta büyüklükte, çift toynaklı memelilere verilen genel isimdir. Kuzey Amerika’nın güneybatısıyla Orta ve Güney Amerika’nın her yerinde bulunurlar.

pelikan

Pelikan, pelikangiller familyasını ve Pelecanus cinsini oluşturan büyük su kuşu türlerinin ortak adıdır.

Penguen

Penguenler, Penguen ailesini oluşturan uçamayan, perdeli ayaklı deniz kuşlarıdır. Güney Kutbu, Yeni Zelanda, Avustralya, Güney Amerika, Güney Afrika ve hatta Galapagos kıyılarında yaşarlar. Kuzey Kutbu’nda bulunmazlar.

Dua eden Mantis

Dua eden peygamberdevesi veya Mantid, hamamböcekleriyle birlikte Dictyoptera takımını oluşturan Mantodea alt takımında yer alan yaklaşık 1.800 böcek türünün ortak adıdır.

Piranha Balığı

Güney Amerika akarsularında yaşayan bir düzineden fazla küçük ama yırtıcı balık türü Piranhalar olarak bilinir. Piranhalar iki sınıfa ayrılır: etçil ve otçul. Bu balıklar tatlı su balıklarıdır ve tuzlu suda yaşayamazlar.

Pire

Pire, Siphonaptera takımını oluşturan küçük, kanatsız, kan emen böceklerin yaklaşık 1.600 türüne verilen genel bir isimdir.

Pisi balığı

Pisi balığı, Pleuronectidae familyasından bir balık türüdür.

Piton Yılanı

Piton, Afrika çöl pitonu, ağaç pitonu, Avustralya kaya pitonu, Burma pitonu vb. gibi türlere sahip bir yılan ailesidir. Asya ve Afrika’da yaşar. Zehirsizdir ve dünyanın en uzun yılanlarından biridir. Uzunluğu 9 metreye ulaşabilir.

Plankton

Plankton, hareket kabiliyetleri için akıntılara bağımlı olan suda bulunan canlılara verilen genel isimdir. Genellikle mikroskobik ve tek hücreli oldukları varsayılmasına rağmen, denizanası veya ayrı algler de okyanus bilimciler tarafından plankton olarak tanımlanır.

Porsuk

Kuzey yarımkürede Asya ve Avrupa’nın belirli bölgelerinde yaşayan porsuk, 90 cm’ye kadar boylanabilir ve 20 kg’a kadar ağırlık taşıyabilir, açık sarımsı gri bir sırta, kestane rengi bir göbeğe, siyah bacaklara ve karın altına sahiptir. Usta bir kazıcıdır. Yeraltı tünellerinden oluşan karmaşık labirentler ve odalar kazar. Geceleri yuvasından çıkar ve mantar, küçük meyveler ve balla beslenir. Eskiden sert tüyleri elbise fırçası ve resim fırçası yapmak için kullanılırdı. En korkusuz hayvanlardan biri olarak bilinirler. Porsuklar da nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvanlar arasındadır.

Puma

Puma, Dağ Aslanı, Kuzey ve Güney Amerika’da yaşayan kedigiller familyasından yırtıcı bir hayvandır. Bu büyük, yalnız kedi, kuzeyde Kanada’nın Yukon bölgesinden güneyde And Dağları’nın güneyine kadar çok geniş bir alanda yaşar.

Panda

Ayıgiller familyasından, beyaz kürkünün üzerinde büyük siyah benekler bulunan, nesli tükenme tehlikesi altında olan büyük bir ayı türü.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 2.018

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*