AirTag’ler ile Yapılan Araba Hırsızlıkları Artıyor

Yeni Haber Merkezi

Apple’ın takip cihazı AirTags araç hırsızlığında kullanılmaya başlandı. Ve bu giderek yaygınlaşıyor. Birçok ülkede, özellikle Kanada’da polis sürücüleri uyarıyor.

AirTag, Apple tarafından yakın zamanda geliştirilen ve kullanıma sunulan bir izleme cihazıdır. Bu izleme cihazının konumu iPhone’lar aracılığıyla anında takip edilebilir. İnsanlar önemli aygıtlarına ve cihazlarına çalınmasını önlemek ve nerede olduklarını anında takip etmek için AirTag’ler takarlar.

AirTag’in takip özelliği araç hırsızlarının da dikkatini çekmiş ve son zamanlardaki birçok hırsızlıkta kullanılmıştır. Özellikle Kanada’da bu ürünlerin hırsızlık amaçlı kullanımının yaygınlaştığı bilinmektedir. Araç hırsızları AirTag’lerle takip ettikleri SUV gibi değerli araçları çalıp dünyanın farklı ülkelerine göndermektedirler.

Bir yılda 100.000’den fazla araç çalındı

Kanada’da yapılan araştırmalar, sadece 2022 yılında 100 binden fazla aracın çalındığını ortaya koyuyor. Bu durum sigorta şirketlerini zorluyor ve maddi kayıplara neden oluyor.

Hırsızlık olayları incelendiğinde önemli bir kısmının AirTag’lerle yapıldığı görülmektedir. Hırsızlar, otoyollarda veya benzeri alanlardaki otoparklarda çalacakları değerli araçları AirTag’lerle işaretler ve bu sayede nerede olduklarını görebilirler.

Takip edilen araçlar uygun bir noktada çalınıp farklı ülkelere gönderiliyor. Kanada’da polisin otoyol çıkışlarında uyardığı birçok araçta AirTag’ler bulundu. Kanada’nın ciddi sıkıntılar yaşadığı AirTag’lerle yapılan hırsızlıkların dünya çapında yayılmasından endişe ediliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*