Sar Değeri Nedir? Sar Değeri Kaç Olmalıdır?

Yeni Haber Merkezi

Akıllı telefon teknolojisi günümüzde oldukça popüler olmasına rağmen bu cihazların bazı olumsuz yönleri de yok değil.

Kısa isim SARanlamına gelir Özgül Emilim Oranı Türkçe olan Özgül Emilim Oranı Telefonların yaydığı radyasyon miktarını ifade eden bir değer olarak tanımlayabileceğimiz bir değerdir. Cep telefonlarındaki SAR değeri son yıllarda endişeye yol açsa da bazı kişiler satın alacakları yeni cep telefonu modellerinde bu değere pek önem vermiyor.

SAR Değeri Ne Olmalıdır?

Akıllı telefonların yaydığı SAR değeri, cihazın mümkün olan en yüksek radyasyon limitidir. ABD’de bu değer 1,6 W/kg, Avrupa’da ise 2 W/kg’dır. Bu seviyeler kabul edilebilir maksimum seviyelerdir. Bu seviyelerden daha yüksek bir SAR değerine maruz kalmak insan vücudunda uzun vadeli hasarlara neden olur. Yüksek değerler yüksek tansiyon, genetik bozukluklar, lenfoma kanseri, cilt kanseri ve sperm sayısının azalması gibi korkutucu hasarlara neden olur.

Yeni Telefon Alırken SAR Değerine Dikkat Edin!

Piyasada yüksek SAR değerine sahip birçok cihaz satılmaktadır. Cep telefonu satın almak istediğinizde öncelikle telefonun SAR değerine bakılmalı ve buna göre karar verilmelidir. Cihazların SAR değerlerini internet üzerinden araştırma yaparak öğrenebilirsiniz.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 544

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*