Adblue Fiyatları 2024 | Adblue Pompa Fiyat

Yeni Haber Merkezi

Adblue fiyatları 2024 Markaya ve yıldaki miktara göre değişmektedir. Yazımızın devamında adblue pompa fiyatı Merak ettiğiniz tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Yeni nesil dizel motorlarda kullanılan bu çözüm, aracın çevreye saldığı zararlı gazları azaltmaya yarar. Araçta yeterli AdBlue olmadığında araç çalışmaz. Bu nedenle, adblue iptali Aşağıdaki durumlar haricinde bu çözümün kullanılması zorunludur:

Adblue Fiyatları 2024

Adblue fiyatları, 30 TL ile 50 TL arasında değişmektedir. Buradaki rakam litre başı fiyat olup, tercih edilecek miktara göre fiyat değişmektedir. Adblue 5 litre, 10 litre ve 18 litrelik bidonlarda satılmaktadır. Son yıllarda akaryakıt istasyonlarında pompa ile de doldurulmaktadır.

Farklı markalar adblue fiyatları Şöyle ki:

Marka AdıFiyat (TL)Opet 10 litre550 TLShell 10 litre380 TLPolisan 10 litre310 TLPolisan 5 litre170 TLPolisan 18 litre530 TLValeno 10 litre250 TLShell 20 litre690 TL

Buradaki fiyatlar ortalamadır ve çevrimiçi satış yapan web sitelerinden alınan rakamlardır. Bu markalar doğrudan üreticiden satın alındığında fiyatlar daha uygun olacaktır.

Adblue Fiyatları 2024 | Adblue Pompa Fiyatı 8

Adblue, araç servislerinde ve akaryakıt istasyonlarında ve ayrıca çevrimiçi olarak satılmaktadır. Akaryakıt istasyonları sürücülerin ulaşabileceği en kolay yerler olduğundan, buradaki fiyatları yakından incelemek faydalı olacaktır.

Adblue Fiyatları 2024 | Adblue Pompa Fiyatı 9

Shell Adblue Fiyat

Shell adblue fiyatı; 200 TL ile 700 TL arasında değişmektedir. Tercih edilecek şişenin büyüklüğüne göre fiyatlar değişmektedir. Litre fiyatına bakıldığında ortalama 32-38 TL olduğu söylenebilir.

Adblue Fiyatları 2024 | Adblue Pompa Fiyatı 10

Adblue Fiyatı Petrol Ofisi

Adblue Petrol ofis fiyatı200 TL ile 700 TL arasında. Burada litre başına ortalama fiyat 35 TL. Küçük şişelerdeki litre başına fiyat büyük şişelere göre nispeten daha yüksektir. Bu nedenle, paradan tasarruf etmek için büyük şişeler satın almak daha iyi olacaktır.

Adblue Fiyatları 2024 | Adblue Pompa Fiyatı 11

Opet Adblue Fiyatı

Opet adblue fiyatıortalama fiyatı 500 TL’dir. Litre fiyatı burada yaklaşık 35 TL’dir. Litre fiyatı tercih edilen şişe boyutuna göre değişmektedir.

Adblue Pompa Litre Fiyatı

Adblue pompası litre fiyatıortalama 25 TL’dir. Akaryakıt istasyonlarında kutularda satılan AdBlue’ya ek olarak, doğrudan pompayla eklenen AdBlue da vardır. Kullanıcılar bu solüsyonu pompayla araçlarına alabilirler. Pompa fiyatı nispeten daha uygundur.

AdBlue pompa fiyatı daha uygun olsa da tercih edilen akaryakıt istasyonu bu noktada çok önemlidir. Bazı akaryakıt istasyonlarında fiyatlar gerçekten uygunken bazılarında ise absürt derecede yüksektir. Bu nedenle farklı istasyonlardan fiyat alarak en uygun fiyatlı seçeneği bulmak daha iyi olacaktır.

Adblue Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Adblue, saf su ve üre karışımından oluşan bir solüsyondur. Üre içeriği yaklaşık %33’tür. Dizel araçlarda kullanılan bu solüsyon egzoz dumanındaki zararlı gazların miktarını azaltır. Böylece araçların çevreye verdiği zarar en aza indirilir.

Araçların çevreye zarar vermesini önlemek için geliştirilen teknolojinin işe yaraması için bu sıvının araçlarda her zaman bulunması gerekir. Yakıtla birlikte kullanılır ve zamanla yavaş yavaş tükenir. Bitmeden önce eklenmesi ve eski seviyesine getirilmesi son derece önemlidir.

Yeni nesil araçlarda sürüş esnasında AdBlue biterse uyarı ışığı yanar ve sürücülere bu sıvıyı doldurmaları hatırlatılır. Bu sayede en yakın benzin istasyonuna gidebilirsiniz. Ancak uyarı ışığı yandıktan sonra motor kapatılırsa sistem AdBlue eklenmeden aracın çalıştırılmasına izin vermez. Bu nedenle zamanında doldurulması gereken bir sıvıdır.

Adblue Fiyatları 2024 | Adblue Pompa Fiyatı 12

Araçlar Ne Kadar Adblue Tüketiyor?

Adblue tüketimi aracın marka ve modeline göre değişmektedir. Ayrıca aracın nasıl kullanıldığı ve sürüş tarzı da bu noktada etkilidir. Aslında tüketim miktarı yakıt miktarıyla orantılıdır.

Aracın marka ve modeline göre değişmekle birlikte bir aracın AdBlue tüketimi yakıt tüketiminin 1/20’si kadardır. Yani 20 litre dizel tüketen araçlar yaklaşık 1 litre AdBlue tüketmektedir.

Adblue fiyatları 2024 Konuyla ilgili güncel bilgileri sizler için derledik. Konuyla ilgili görüş ve fikirlerinizi yorum olarak bize iletebilirsiniz.

1 kutu AdBlue’nun fiyatı ne kadar?

Adblue’nun litre fiyatı ortalama 30 TL’dir. Fiyat bidonun boyutuna göre değişmektedir.

1 litre adblue kaç km gidiyor?

Adblue tüketimi yakıt tüketiminin %5’idir. 1 litrede 8 litre mazot yakan bir araç ortalama 0.4 litre Adblue yakar.

İlginizi çekebilir;

4.7/5 – (4 oy kullanıldı.)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*