Ağ yapısıbir ağdaki verilerin nasıl düzenlendiğini ve görüntülendiğini tanımlayan bir terimdir. Farklı türde hizmetler sağlayan birçok ağ türü vardır. Tipik bir günde, bir kişi telefon görüşmesi yapar, televizyon izler, radyo dinler ve internette bir şeyler arar. Tüm bu aktiviteler güvenli ve güvenilir bir ağ üzerinden yapılır. Ağlar, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar insanları ve ekipmanları birbirine bağlama yeteneği sağlar. İnsanlar ağları, bu ağların nasıl çalıştığını ve ağlar ortadan kalkarsa ne olacağını düşünmeden kullanırlar.
Farklı türde hizmetler sağlayan birçok ağ türü vardır. Bu yüzyılda, bilgi ağlarının yeteneklerini kullanan yeni ürünler pazara giriyor. İnsanlar artık İnternet ile telefon görüşmeleri yapabiliyor, bilgisayar kullanarak canlı video izleyebiliyor veya televizyon ile İnternet’te arama yapabiliyor. Tüm bunlar entegre ağlar sayesinde oluyor.
Ağ yapısını analiz edin
Genel bakış
Veri güvenliğinden en iyi şekilde yararlanmak için ağ yapınızı analiz etmeniz, gizli bilgilerin nerede bulunduğunu, hangi belgelerin korunması gerektiğini ve nerede bulunduğunu ve ağ dizin yapısında değişiklik yapmanız gerekip gerekmediğini belirlemeniz gerekir. Güvenlik amaçlı farklı belgeler. Çoğu kuruluşta, kullanıcı hakları kuruluşunuzun mantığına göre tanımlanır ve ağ dizin yapısına dahil edilir. Ağ yapılandırmasının olduğu gibi olduğu veya günümüzün yüksek güvenlik gereksinimleri nedeniyle dahili ağ tanımlarının bir dereceye kadar değiştiği sonucuna varabilirsiniz. Dizin yapısında dahili olarak uygulamanız gereken herhangi bir değişiklik, bu artan güvenlik önlemleri akılda tutularak uygulanmalıdır.
Yapısal Kurallar
Sistemi, belirli bir kullanıcının ağ üzerinden belirli bir belgeye erişemeyeceği, ancak e-posta yoluyla alabileceği şekilde yapılandırmak mümkündür. Örneğin, bir yönetici çalışanların kişisel klasörlerindeki belgelere erişmesini istemeyebilir, ancak onlara e-posta yoluyla belge gönderebilmek isteyebilir. Bu nedenle, istediğiniz değişikliklerin websense yapısı içinde olduğu kadar sorunsuz ve mantıksal olarak dahili olarak uygulanması için bu analizi ağ yöneticisiyle birlikte gerçekleştirmek önemlidir. Genellikle, ağ dizinleriniz şirket içindeki farklı iş birimlerine göre işlevsel olarak düzenlenir. Bu yapıda, işlevsel gruplar genellikle iş birimleri içindeki belgelere erişebilir.
İçerik yararlı mıydı?
Gönderi Görüntülemeleri: 840
Bir yanıt bırakın