Apple Car Projesinde Şok Gelişme: Kimse Bunu Beklemiyordu

Yeni Haber Merkezi

Apple, uzun süredir üzerinde çalıştığı elektrikli otomobil projesini durdurdu. Yakın zamanda aracın tam otomasyona sahip olmayacağı duyurulmuştu. Şimdi ise projenin durdurulduğu belirtildi. Şirketin buradaki kaynakları yapay zeka alanında kullanacağı bildirildi.

Apple, Project Titan olarak bilinen elektrikli otomobil projesini durdurduğunu duyurdu. Şirket, bu konuda çalışanlarına bir açıklama yaptı ve elektrikli araç alanında çalışan çalışanların üretken yapay zeka çalışmalarına kaydırılacağı bildirildi.

Bloomberg’in yayınladığı habere göre, Apple’ın baş operasyon görevlisi ve projeden sorumlu müdürün çalışanları bilgilendirdiği bildirildi. Henüz işten çıkarma yapılmasa da, önümüzdeki günlerde bu projede çalışanlardan bazılarının şirketten çıkarılacağı tahmin ediliyor.

Apple Elektrikli Araba Projesinde Başarısız Oldu

Apple ilk olarak 2015 yılında elektrikli araç üreteceğini duyurdu ve Project Titan bu dönemde başlatıldı. Apple’dan sonra elektrikli araç üretmeye başlayan şirketler ve markalar araç üretmeyi başarsa da Apple’ın elektrikli araç üretememesi açık bir başarısızlık olarak algılandı.

Şirket içinden alınan bilgilere göre, projenin başarısızlığının temel nedeni olarak istikrarsızlık görülüyor. Projede çalışanların sürekli değişmesi, bazı çalışanların projeye inanmaması ve hedeflerin yanlış belirlenmesi projenin başarısızlığının temel nedenleri olarak görülüyor.

Bilindiği üzere projenin amacı tam otonom sürüş yeteneklerine sahip bir araç geliştirmekti. Ancak zamanla bunun mümkün olmadığı görüldü. Bu durum şirkete para ve zaman kaybettirdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*