Araba Neden Stop Eder? En Sık Görülen Sebepler

Yeni Haber Merkezi

Arabalar ulaşımda büyük kolaylık sağlar. Ancak bazen sebepsiz yere dururlar. Bu yüzden, Araba neden stop ediyor? Bu sorunun cevabını ve bırakmaya yol açan en yaygın nedenleri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Araba Neden Stop Eder?

Bir arabanın neden çalışmadığını soruyorsanız; Araçlar birçok nedenden dolayı durur ve çalışır. Araç LPG, dizel veya benzinli olsa bile bu nedenler farklılık gösterebilir. Ayrıca hangi durumda çalışmadığı da çok önemlidir.

Araçlar motor soğukken, rölantideyken, vites değiştirirken veya ilk çalıştırıldığında stop edebilir. Bunların her birinin farklı nedenleri vardır. En yaygın stop etme arızaları şunlardır:

Ateşleme sistemi EGR Valfi Rölanti devir ayarı Hava kaçakları Bitmiş bujiler Gaz kelebeği gövdesi Kalitesiz yakıt MAF sensörü Rölanti motoru Rölanti devir sensörü Arızalı klima kompresörü Sıcaklık sensörü Eksantrik mili / krank mili Şarj sistemi aşırı yüklenmiş

Gördüğünüz gibi, arabanızın sebepsiz yere çalışmasının durmasının birçok nedeni olabilir. Yaşadığınız sorunun arkasındaki gerçek nedeni bulmak için, sorununuzu daha spesifik bir şekilde tanımlamanız ve uygun nedenleri araştırmanız gerekir.

Araba Neden Durur? En Yaygın 8 Neden

İlk Koşuda Durma Nedenleri

Arabalar araç farklı durumlardayken stop edebilir. Stop etmenin meydana geldiği ilk durum şüphesiz ilk çalıştırmadır. Aracı kullanmak için çalıştırırsanız ancak kısa sürede stop ederse, nedenleri şunlar olabilir:

Araba Neden Durur? En Yaygın 9 Neden

Vakum Hortumunda Hava Kaçakları

Araçlarda bulunan Westinghouse sistemi, güçlü frenlemeye rağmen fren pedallarının yumuşak olmasını sağlayan bir sistemdir. Vakum hortumları bu sistemde önemli bir yere sahiptir.

Bu hortumlar yerinden çıkarsa, bu doğrudan fren sistemine zarar verir. Ancak, bir diğer etkisi de aracın olması gerekenden daha fazla hava almasıdır. Böyle bir durumda, motor tekler ve bazen araç ilk çalıştığında stop eder.

Araba Neden Durur? En Yaygın 10 Neden

Rölanti Motor Arızası

Rölanti motoru yakıt ve hava karışımını düzenler ve bu karışımın yanma odasına gitmesini sağlar. Rölanti motorundaki arızadan dolayı bu karışım doğru ayarlanmaz ve bu nedenle araç ilk çalıştırmada durur.

Stop etme olayının arkasında rölanti motoru arızası varsa araç yüksek hızlarda çalışacaktır. Diğer arızalardan ayırt etmek için bu işarete de dikkat edebilirsiniz.

Araba Neden Durur? En Yaygın 11 Neden

MAF Sensör Arızası

Araca giren hava miktarı, son derece hassas bir yapı olan MAF sensörü tarafından ölçülür. Bu sensör arızalanırsa veya kir nedeniyle yanlış ölçüm yaparsa, yakıt-hava karışımının doğru şekilde ayarlanmasını engelleyecektir.

Yanlış hava-yakıt karışımı aracın çalışmasında düzensizliklere neden olur. Bu durum, çalıştırmada stop etme olarak kendini gösterebilir.

Araba Neden Durur? En Yaygın 12 Neden

Ateşleme Sistemi Arızası

Yanma odasına gönderilen hava-yakıt karışımı ateşleme sistemi tarafından yakılır. Ateşleme sistemindeki arızalar ateşleme hatalarına neden olur. İlk çalıştırmada bu ateşleme hataları bazen motorun durmasına neden olur.

Bunlar ilk çalıştırıldığında stop etmenin en yaygın nedenleridir. Bunların dışında araçlar başka nedenlerle de stop edebilir.

Çalışan Bir Araba Neden Stop Eder?

Araç hareket halindeyken veya kırmızı ışıkta durduğunuzda motor durursa, ciddi bir sorunla karşı karşıya kalma riskiniz yüksektir. Bu nedenle, birkaç denemeden sonra aracı çalıştırmayı denememelisiniz. Bu noktada en yakın tamirhaneye çekici ile götürmek en iyi seçenek olacaktır.

Peki, ister çalışıyor olun ister araç kullanıyor olun, Araba neden stop ediyor? Şimdi bu durumun nedenlerine daha yakından bakalım:

Düşük Motor Basıncı

Düşük motor basıncı, en sık göz ardı edilen ancak en önemli durma nedenlerinden biridir. Kilometresi yüksek araçlarda silindir, segman ve piston gibi yerlerde aşınma ve yıpranma meydana gelebilir ve valflerde deformasyonlar oluşabilir. Bunların hepsi motor basıncının olması gerekenden düşük olmasına neden olur.

Düşük motor basıncı aracın sık sık stop etmesine neden olur. Bunlar çoğunlukla araç hareket halindeyken meydana gelir. Sorunu teşhis etmek için aracın kompresyon testine tabi tutulması ve değerlerin deneyimli bir teknisyen tarafından yorumlanması gerekir.

Gaz Kelebeği Gövdesi ve Rölanti Motoru

Aracın bir süre kullanıldıktan sonra çalışmamasının bir diğer nedeni de gaz kelebeği gövdesi ve rölanti motorudur. Kırmızı ışıkta veya başka bir yerde durduğunda araç rölantide çalışır ve rölanti motorundan gelen hava-yakıt karışımı kullanılır.

Rölanti motoru arızalandığında veya gaz kelebeği kurumla dolduğunda istenilen karışım sağlanamaz ve bunun sonucunda araç stop eder.

Sorunlu Hava Akış Sensörü

Akış sensörü motora giren havayı ölçer ve bunu motor beynine (ECU) bildirir. Bu sensör işlevini düzgün bir şekilde yerine getiremezse, beyne gönderilen bilgi yanlış olur ve araç çalışmayı durdurur.

Hava akış sensörleri genellikle toz ve yağ gibi unsurlar nedeniyle kirlenir. Bu ekipmanı özel bir spreyle temizlemek sorunu çözebilir.

Motorda Hava Kaçakları

Araç seyir halindeyken çalışmıyorsa akla ilk gelen şey arızalar ve hava kaçakları olmalıdır. Bu sorun hava hortumlarının kopması, çıkması veya işlevini kaybetmesi nedeniyle oluşur. Emme manifoldu ve EGR valfindeki kaçaklar da aynı soruna neden olur. Bu nedenle kapsamlı bir kaçak kontrolü yapılmalıdır.

Kötü Yakıt

Göz ardı edilse de kötü yakıt da bu noktada en önemli nedenlerden biridir. Ucuz olduğu için bilinmeyen yerlerden alınan yakıtlar kaliteli olanlar gibi yanmaz. Ayrıca içlerindeki parçacıklar aracın farklı parçalarına zarar verebilir. Bu nedenle bilmediğiniz bir yerden yakıt aldıktan sonra böyle bir sorun yaşarsanız aklınıza ilk neden olarak kötü yakıt gelmelidir.

Araba Neden Durur? En Yaygın 13 Neden

Arızalı Klima Kompresörü

Klima kompresöründeki arızalar ile motorların durması arasında bir ilişki vardır. Arızalı kompresörler motorun tutukluk yapmasına neden olabilir. Bu da stop etmeye yol açar. Araç durduğunda klima açıksa, olası nedenlere bunu da eklemek faydalı olacaktır.

Araba neden stop ediyor? Sorusunun cevaplarını sizler için derledik. Ancak sorunun sebebinin detaylı bir kontrol ile tespit edilebileceği unutulmamalıdır.

Motor rölantide çalışırken neden stop ediyor?

Bir arabanın rölantide stop etmesinin nedeni, hatalı rölanti veya gaz kelebeğinde aşırı kirlenme olmasıdır. Gaz kelebeği aşırı kirli olduğunda, motor gerekli havayı alamaz ve bunun sonucunda motor stop eder.

Araba stop ettiğinde ne yapılmalı?

Araç stop ederse, tekrar çalıştırmayı deneyin. Araç birkaç denemeden sonra çalışmazsa, servisten yardım almanız gerekir.

Araç vites değiştirirken neden stop ediyor?

Arabanız vites değiştirirken stop ediyorsa, sorun muhtemelen rölanti motoru veya MAF sensörüdür. Hava-yakıt karışımında bir sorun vardır.

İlginizi çekebilir;

5/5 – (4 oy kullanıldı.)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*