Atatürk Hangi Bilimsel Alanda Kitap Yazmıştır?

Yeni Haber Merkezi

Atatürk’ün bilimsel alanda yazdığı kitabın adı: -Geometri’dir. (1937)

Mustafa Kemal Atatürk kitap okumayı çok severdi. Yerli ve yabancı yazarların birçok kitabını okumanın yanı sıra kendi kitaplarını da yazmıştır. Atatürk’ün yazdığı kitaplar arasında akla ilk gelenlerden biri Nutuk’tur.

Nutuk’ta Atatürk Kurtuluş Savaşı’nı anlatır. 1919-1927 yılları arasındaki dönemin askeri, siyasi ve politik bir incelemesidir. Türk Tarihi açısından çok önemli bir eserdir, Atatürk’ün bizzat Türklerin verdiği Kurtuluş Savaşı’nı anlattığı bir eserdir.

Atatürk’ün Yazdığı Kitaplar

Mustafa Kemal Atatürk tarih, siyaset, askeriye, matematik ve geometri üzerine kitaplar yazmıştır. Ayrıca kızı Afet İnan ile birlikte vatandaşların görgü kurallarını öğrenebilmesi için Vatandaşlar İçin Medeni Bilgiler kitabını yazmıştır.

Atatürk’ün Almanca’dan çevrilen askeri kitapları Takım Muharebe Talimatı ve Bölük Muharebe Talimatı’dır. Katıldığı askeri eğitim ve tatbikatları anlattığı eseri ise Cumalı Kampgahı – Süvari: Bölük, Alay, Tugay Talimatı ve Manevraları’dır.

Atatürk’ün Vatandaşlar İçin Yazdığı Kitaplar

Atatürk’ün yazdığı kitaplar arasında o dönemde anonim olarak yayımlanan Geometri kitabı da vardır. Matematik ve geometri ile ilgili terim ve ifadeleri vatandaşların anlayabileceği bir şekilde anlatmayı amaçlamıştır. Ayrıca kızı Afet İnan’ın adıyla yayımlanan Vatandaş İçin Medeni Bilgiler kitabı da Atatürk’ün yazdığı bir diğer eserdir. Vatandaşlık hak ve görevlerinin yanı sıra medeni bir toplumun nasıl olması gerektiğini anlatan Atatürk’ün bu eseri, sonraki yıllarda okullarda Medeni Bilgiler dersinde okutulmuştur.

Gönderi Görüntülemeleri: 1.568

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*