Atm Den Su Faturası Nasıl Ödenir?

Yeni Haber Merkezi

Günümüz bankacılık sektörü birçok özel veya kamu kuruluşuyla yakın temas kurarak müşterilerine sunduğu hizmet çemberini genişletmektedir. Özellikle kamu ödemelerinde her geçen gün genişleyen çember, kamunun işini kolaylaştırmakta ve kurumlardaki tıkanıklığı önlemektedir. Ayrıca birçok masraf kalemini ortadan kaldırarak tasarruf sağlamaktadır.

Bankaların hemen hemen tüm işlemleri yapılabilmektedir ATM Aracının da bu hizmet bölümünde önemli bir yeri vardır. İnternet bankacılığı günümüzde gelişiyor olsa da ATM’ler henüz terk edilmemiştir. Bunun nedeni ATM’lerin birçok yerde bulunması ve kolayca erişilebilir olması ve interneti nasıl kullanacağını bilmeyenlere de hizmet sunabilmesidir.

ATM’den İşlem Yapma

ATM’lerden işlem yapabilmek için öncelikle kişinin bir banka kartına veya kredi kartı Bunlardan herhangi birine sahipse kartını aldığı bankanın ATM’sine gidip işlemlerini yapabilecek. ATM’ye gittiğinde kartını ilgili yuvaya yerleştirip ardından karşısına çıkan ekrana kart şifresini yazıyor, yapabileceği işlemlerin yer aldığı bir menü çıkıyor. Buradan istediği işlemi gerçekleştirebiliyor.

ATM’den Fatura Ödeyebilir Miyim?

O banka ATM’lerin sunduğu hizmetlerden biri de halk için en önemli ödeme kalemlerinden biri olan fatura ödemeleridir. Günümüzde bu ödemeler ATM’ler aracılığıyla çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir.
gerçekleştirebilir.

ATM’den Su Faturası Ödeme

Örneğin su faturasını ele alırsak; öncelikle kartınızı ATM’ye takıp işlem menüsüne ulaşmanız gerekiyor. Menüye ulaştıktan sonra karşınıza çıkan seçenekler arasında genellikle “ödemeler” veya “ödeme işlemleri” başlıklı bir buton göreceksiniz. Bu butona tıklamalısınız. Daha sonra tekrar seçenekler ekrana gelecektir. Bu seçeneklerden fatura ödemeleri seçeneğine tıklamalısınız.

Bu hareket sizi su faturasının da yer aldığı faturalar bölümüne götürecektir. Bu aşamada su faturası butonuna tıklayın ve abonelik veya TC kimlik numarası bilgileri gibi istenen verileri girerek işleminize devam edin. Bilgileri girdikten sonra devam butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bilgilerinizin ve fatura bilgilerinizin doğruluğunu teyit edebileceğiniz bir ekran karşınıza gelecektir. Bilgileri kontrol ettikten sonra bilgilerin doğru olduğundan eminseniz devam butonuna tıklayarak faturanızı ödeyebilirsiniz.

Bu noktada banka kartı veya kredi kartı ile ödeme yapma seçeneğiniz olduğunu unutmayın. ATM’ye hangisini takarsanız, işleminiz onunla gerçekleşecektir.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 632

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*