Azerbaycan Araba Fiyatları 2024 – Otologi

Yeni Haber Merkezi

Azerbaycan araba fiyatları, Özellikle ülkemizde araç fiyatlarının sürekli artmasından sonra merak konusu haline gelmiştir. Yazımızın devamında Azerbaycan araba fiyatları Detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Azerbaycan yaklaşık 11 milyonluk nüfusa sahip bir ülkedir. Ekonomik büyüklük açısından dünyada 89. sıradadır. Türkiye ekonomik kalkınma açısından ilk 20’dedir. Durum bu, Azerbaycan araba fiyatları Türkiye ve ‘deki rakamlar arasında bir karşılaştırma yapmak gerekiyor. Bu karşılaştırmaların detaylarını sizin için derledik.

Azerbaycan Araba Fiyatları

Azerbaycan araba fiyatları, Aracın markasına, modeline ve genel durumuna göre değişiklik göstermektedir. Lüks araçlar için ödenecek fiyatlar astronomik olabilirken, normal binek araçların fiyatları makul seviyelerdedir.

2015-2020 model binek otomobillerin ortalama fiyatları 15.000 AZN ile 25.000 AZN arasındadır. AZN Azerbaycan manatıdır ve ülkenin resmi para birimidir. Fiyatları daha net anlamak için TL olarak vermek daha doğru olacaktır. 15.000 AZN yaklaşık 235.000 TL iken 25.000 AZN yaklaşık 390.000 TL’dir.

Sıfır araba fiyatları 30.000 AZN ile 40.000 AZN arasında değişmektedir. Ancak rakamların marka ve modele göre önemli ölçüde değiştiği unutulmamalıdır.

Azerbaycan Araba Fiyatları 2024 4

Azerbaycan İkinci El Araba Fiyatları

Azerbaycan ikinci el araba fiyatları, Arz ve talep dengesine göre sürekli değişmektedir. Bu nedenle kesin bir rakam vermek gerçekten zordur. Ancak fiyatların ortalama 15.000 AZN ile 30.000 AZN arasında olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Fiyatlar değiştiğinden, sizinle paylaştığımız aralığın üstünde veya altında fiyatlı seçenekler olduğunu belirtmek gerekir. Azerbaycan’daki bazı ikinci el araçların fiyatları şu şekildedir:

Bu yüzdenÖrnekFiyatAudi S5201826.000 AZNHonda Civic200810.000 AZNNissan Pathfinder201734.000 AZN AZN

Buradaki rakamlar aracın kilometresine, genel durumuna, değişip değişmediğine, boya olup olmadığına göre değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak fiyatlara baktığımızda ülkemizdeki fiyatlardan çok daha uygun bir seviyede olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Azerbaycan’da ikinci el araçlar genellikle 2-15 yaş aralığındadır. Ülkemizde olduğu gibi 30 yıllık araçlara buradaki ikinci el sitelerinde rastlamak pek mümkün değildir. Bu nedenle hem fiyat hem de araç yaşı açısından ülkemize göre çok daha avantajlı bir ülke olduğu söylenebilir.

Azerbaycan İkinci El Araba Sitesi

Azerbaycan’da ikinci el araç alım satımı ülkemizde olduğu gibi genellikle internet siteleri üzerinden yapılmaktadır. Azerbaycan ikinci el sitesiikinci el araç arayanlar ve araçlarını satmak isteyenler için buluşma noktasıdır. Burada yaygın olarak kullanılan ikinci el siteleri şunlardır:

Tap.az: Azerbaycan’ın en ünlü alım satım platformlarından biridir. İkinci el araç ilanlarının bulunduğu bu site aynı zamanda farklı ürün ve eşyaların satışını da yapmaktadır.

Turbo.az: Araç alım satımında yaygın olarak kullanılan platformlardan biridir.

Bina.az: Sadece araçlarla sınırlı olmayan bir alım satım sitesidir.

Bakida.com: Farklı kategorilerdeki ürünlerin alım satımının yapıldığı online bir platformdur.

Bunların dışında sahibinden Sitenin burada da zaman zaman kullanıldığı bilinmektedir. Kısacası, Azerbaycan araba fiyatları Takip edebileceğiniz farklı siteler var.

Azerbaycan Araba Fiyatları 2024 5

Azerbaycan’dan Araba Alınır Mı?

Azerbaycan araba fiyatlarıTürkiye’ye kıyasla çok daha uygun fiyatlıdır. Azerbaycan’da kullanmak için bir araç satın alabilirsiniz.

Azerbaycan’dan Alınan Araba Türkiye’de Kullanılabilir Mi?

Azerbaycan’dan satın alınan bir aracın Türkiye’de kullanılabilmesi için gümrük işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir. Bu işlemler sonucunda KDV, ÖTV ve gümrük vergilerinin ödenmesi gerekmektedir. Bu nedenle satın alınacak aracın maliyeti beklenenden çok daha yüksek olacaktır.

İlginizi çekebilir;

4.6/5 – (11 oy kullanıldı.)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*