B ile hayvan – B harfi ile başlayan hayvan isimleri

Yeni Haber Merkezi

Bu listede B harfiyle başlayan hayvan Bu hayvan türlerinin isimlerini ve hakkında kısa bilgileri ekleyeceğiz.

B harfiyle başlayan hayvan türleri nelerdir?

Babun Kumkuşu Balıkçıl Balığı Balık Kartal Balıkçıl Balina Bataklık Martin Baykuş Bıldırcın Pire Bizon Boa Yılanı Bok Böceği Kahverengi Ayı Boğa Böceği Bukalemun Bülbül

B harfiyle başlayan bu hayvanlar hakkında kısa bilgi;

Babun

Babun veya babun, büyük, yerde yaşayan köpek benzeri bir maymundur. Bir köpek gibi uzun bir burnu ve büyük, sivri dişleri vardır. Babun, yakın akrabaları olan matkap ve mandrilden sonra büyük maymun ailesine dahil olmayan en büyük primattır.

Bağırtlak

Gargaceae, kuş sınıfına ait bir ailede iki kuş cinsini içeren bir taksondur. Sistematikte yeri değişen bir gruptur. Daha önce güvercin takımına dahil edilmişlerdi. Eski Dünya’da yaygındırlar.

Balaban

Balıkçıl kuşu, balıkçılgiller familyasına ait bir kuş türüdür. Büyük, tıknaz, kahverengi bir kuştur. Botaurus lentiginosus’a çok benzer. 69–81 cm uzunluğundadır ve kanat açıklığı 100–130 cm’dir. Genellikle yalnızdır, balık ve amfibileri avlar.

Balık

Balıklar poikilotermlerdir, neredeyse sadece suda yaşarlar ve solungaçlarla solunum yaparlar, soğukkanlı, çift gözlü, çoğunlukla pullu vücutlu omurgalılardır ve genellikle yumurtlayarak ürerler. Bazı türler canlı doğurarak ürerler.

Balık Kartalı

Balık kartalı, monotipik balık kartalı ailesinden balıklarla beslenen bir yırtıcı kuş türüdür. Büyük, uzun kanatlı, dalgıç bir avcıdır. Osprey kelimesi Latince ossifragus kelimesinden gelir ve “kemik kıran” anlamına gelir.

Balıkçıl kuşu

Balıkçıllar, pelikanlar takımına ait, tatlı veya tuzlu su kıyılarında yaşayan uzun bacaklı bir kuş ailesidir.

Onlar sahip

Balinalar, tamamen suda yaşayan ve dünya okyanuslarında yaygın olarak bulunan birçok farklı türden oluşan plasentalı deniz memelileridir.

Bataklık kırlangıcı

Bataklık kırlangıcı, bataklık kırlangıcı ailesine ait bir kuş türüdür. Avrupa’nın sıcak bölgelerinde, güneybatı Asya’da ve Afrika’da bulunur. Yere 2 – 4 yumurta bırakırlar.

Baykuş

Baykuşlar veya gece yırtıcı kuşları, kuşlar sınıfının kraitsa bölümünün kuzgun benzeri takımının gece yırtıcı kuşları alt takımında yer alan türlere verilen genel addır.

Bıldırcın

Bıldırcın, phasianidae familyasının Coturnix, Anurophasis, Perdicula ve Ophrysia cinslerine ait küçük gövdeli kuş türlerine verilen genel addır.

Biraz

Bitler, Phthiraptera takımından kanatsız böceklerdir ve yaklaşık 5.000 türü vardır. Bitler, monotremler, pangolinler, yarasalar ve balinalar hariç her türlü kuş ve memelide yaşayabilen sıcakkanlı zorunlu parazitlerdir.

Bizon

Bizon, Boynuzlu Bizon ailesinin sığır alt familyasında yer alan Bizon cinsinin 6 türünün ortak adıdır. Bu türlerden yalnızca Amerikan bizonu ve Avrupa bizonu bugün hala varlığını sürdürmektedir.

Boa Yılanı

Boa yılanları pitonların çok yakın akrabalarıdır ve uzunlukları 50 cm ile 4 m arasında değişir. Dişiler erkeklerden daha büyük ve daha ağırdır. Bazı türler tropikal bölgelerde, bazıları ise çok çorak bölgelerde yaşar.

Böcek

Gübre böceği, kısmen veya tamamen dışkıyla beslenen böcekler için kullanılan genel bir isimdir. Bu türlerin çoğu, Böcekler takımında sınıflandırılan Scarabaeidae familyasının Scarabaeinae ve Aphodiinae alt familyalarının üyeleridir.

Kahverengi ayı

Kahverengi ayı, Türkiye, Kıbrıs, Balkanlar, Sibirya, Kuzey Afrika ve Kuzey Amerika’da yaşayan ayıgiller familyasından bir ayı türüdür. Batı Avrupa’da yoğun olarak avlandığı için artık sadece Pirene Dağları ve İskandinav ülkelerinde bulunmaktadır.

Boğa

Boğa, büyük bir hayvan olan erkek sığırdır. Kısırlaştırılmış erkek sığırlara öküz denirken, boğalar herhangi bir işleme tabi tutulmaz ve üreme hayvanı olarak kullanılır.

Böcek

Böcekler, eklembacaklılar şubesinin sınıfıdır ve tür ve takson bakımından en kalabalık hayvan grubudur. 1 milyondan fazla türle, dünyadaki en fazla türe sahip yaratıklardır.

Bukalemun

Bukalemun, sürüngenler sınıfının Chamaeleonidae familyasından, göstermek istediği duyguya göre renk değiştirebilen omurgalı hayvanların ortak adıdır.

Bülbül

Bülbül, sinekkapangiller familyasından, güzel sesi ve gece çağrılarıyla ünlü bir ötücü kuştur. Eski edebiyatımızda andelib ve hezar olarak da adlandırılırdı.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 1.878

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*