Boyasız Göçük Düzeltme Fiyatları 2024

Yeni Haber Merkezi

Boyasız göçük onarım fiyatlarıgöçüğün özelliklerine ve yerine göre değişiklik göstermektedir. Büyük bir uzmanlık ve deneyim gerektiren bu işlem, araçlarda değer kaybı yaşanmamasını sağlar. Bu nedenle göçükler için ilk olarak bu yöntem tercih edilir.

Boyasız Göçük Onarım Fiyatları

Boyasız göçük onarım fiyatları1.000 TL ile 10.000 TL arasında değişmektedir. Küçük boyutlu eziklerde fiyatlar daha uygunken, büyük boyutlu eziklerde fiyatlar daha yüksektir.

Çeşitli etkenlerden, özellikle doludan kaynaklanan göçükler klasik yöntemlerle onarıldığında boya soyulur ve dökülür. Buna bağlı olarak onarım sonrasında ilgili bölgenin boyası yenilenir. Bu da aracın değer kaybetmesine neden olur.

Yeni nesil tekniklerle boyasız göçük onarımı yapılabilir. Bu tekniklerde aracın orijinal boyası zarar görmez ve ilgili bölgenin işlemden sonra boyanmasına gerek kalmaz. Boya korunduğu ve işlemden sonra boyamaya gerek olmadığı için bu yöntemler, boyasız göçük onarımıŞöyle ifade edilir.

Boyasız Göçük Onarım Fiyatları 2024 5

Boyasız Gövde Göçük Onarım Fiyatları

Boyasız kaporta göçük onarım fiyatları1.000 TL ile 10.000 TL arasında değişmektedir. Fiyatları etkileyen farklı faktörler olduğundan fiyatlar önemli ölçüde değişmektedir. Bu faktörler aşağıdaki gibidir:

Göçüğün yeri Göçüğün boyutu Göçük sayısı Aracın markası, modeli ve yılı

Çukurların sayısı ve boyutu arttıkça maliyetler de artar. Çünkü onarım sürecinin boyutu ve kapsamı artar. Çukurun yeri, sürecin ne kadar karmaşık ve zor uygulanacağıyla yakından ilgilidir.

Araç markasına, modeline ve yılına bağlı olarak farklı teknikler gerekebilir. Bu teknikler maliyetlerde ve doğal olarak fiyatlarda artışa yol açar. Ayrıca lüks ve yeni araçlara ekstra özen gösterildiğinden, boyasız göçük onarım fiyatları daha yüksektir.

Boyasız Tavan Onarımı

Tavan, özellikle dolu ve yukarıdan düşen cisimlere karşı aracın en savunmasız kısmıdır. Bu gibi durumlar nedeniyle, tavanda önemli bir oranda göçük meydana gelir. Bu göçüklerin boyanmadan onarılması son derece önemlidir.

Bir aracın tavanındaki boya, aracın takla attığının ve kaza geçirdiğinin en önemli işaretidir. Bu nedenle, tavandaki boya aracın önemli miktarda değer kaybetmesine neden olur. Bu değer kaybını önlemek için boyasız bir işlem yapılmalıdır.

Boyasız tavan onarım fiyatları; 1.000 TL ile 10.000 TL arasında değişmektedir. Küçük eziklerin ortalama fiyatı 1.500 TL iken, büyük eziklerin ortalama fiyatı 7.500 TL’dir.

Boyasız Kapı Tamiri

Kapılar dış darbelere karşı en savunmasız noktalardan biridir. Küçük kazalar ve benzeri sebeplerden dolayı oluşan göçükler yeni nesil tekniklerle boyanmadan da giderilebilmektedir. Boyasız kapı tamiri fiyatları: 2.000 TL ile 4.000 TL arasında değişiyor.

Boyasız Çamurluk Tamiri

Çamurluklarda oluşan göçükler dolu ve darbe gibi sebeplerden dolayı meydana gelir. Boyasız çamurluk tamiri fiyatları: 1.500 TL ile 3.000 TL arasındadır. Fiyatlar göçük büyüklüğüne göre değişmektedir.

Boyasız Göçük Onarım Fiyatları 2024 6

İle Göre Boyasız Göçük Onarım Fiyatları

Boyasız göçük onarım fiyatlarıeyalete göre değişir. Fiyatları belirleyen temel faktör arz ve talep arasındaki denge. Yeni nesil bir teknik olan bu işlemi yapan usta sayısı sınırlıdır. Özellikle büyük şehirlerde talep yüksek olduğundan fiyatlar da önemli ölçüde artmaktadır. Eyaletlere göre ortalama fiyatlar şu şekildedir:

İlBoyasız Göçük Düzeltme Fiyatı (TL)Ankara Boyasız Göçük Düzeltme Fiyatı 5.000 ₺İstanbul Boyasız Göçük Düzeltme Fiyatı 7.000 ₺İzmir Boyasız Göçük Düzeltme Fiyatı 5.000 ₺Antalya Boyasız Göçük Düzeltme Fiyatı 5.000 ₺Adana Boyasız Göçük Düzeltme Fiyatı 6.000 ₺Trabzon Boyasız Göçük Düzeltme Fiyatı 5.500 ₺Bursa Boyasız Göçük Düzeltme Fiyatı 5.000 ₺

Boyasız yapılan bu işlemin fiyatı boyalı işlemden daha pahalıdır. Bunun sebebi işlemi yapan usta sayısının az olması ve aracın değerinin korunmasıdır. Bu nedenle boyalı düzeltmeye göre nispeten daha kısa sürmesine ve daha az zahmetli olmasına rağmen fiyatları daha yüksektir.

Boyasız Göçük Onarımı Nasıl Yapılır?

Boyasız göçük onarımıfarklı bir uzmanlık alanıdır. Burada işlemleri gerçekleştirmek için profesyonel araçlara ihtiyaç vardır. Bu araçlar şunlardır:

Çekiçler Sıcak hava tabancaları Çekme ve vakumlama aletleri Plastik kazıyıcılar Düzeltme macunları

Düzeltme işleminden önce ilgili bölge önce sıcak hava tabancasıyla ısıtılır. Burada boyanmamış bir yüzeyden ısı uygulanır veya boyaya zarar vermeyecek şekilde ısıtma yapılır. Isınan metalin esnekliği artar ve böylece düzeltmesi daha kolay ve yumuşak hale gelir. Bu prensip boyaya zarar vermemenin temelidir.

Isınan metal dikkatlice çekme aparatı ile çekilir. Bu noktada boyanmamış kısımdan çekiçle ezikleri düzeltmek gerekebilir. Düzeltme işlemi çok yumuşak dokunuşlarla desteklenir. Gerekirse işlemden sonra boyaya düzeltme macunları sürülür ve boyanın kusursuz bir görünüme sahip olması sağlanır.

Boyasız Göçük Onarım Fiyatları 2024 7

Boyasız Göçük Onarımı Güvenilir Mi?

Boyasız göçük onarımı, Yeni nesil bir tekniktir ve tamamen güvenilirdir. Doğru yapıldığında, boyaya gerek kalmadan ezikler onarılır.

İşlemin sorunsuz olması için mutlaka deneyimli bir usta tarafından yapılması gerekmektedir. Bu işlemi yapabildiğini iddia eden birçok usta bulunmaktadır. Ancak bu işlemde yapılacak en ufak bir hata daha sonra boyanın kalkmasına veya zarar görmesine neden olabilir.

İlk bakışta göçüğün düzeltilmesi ve boyanın zarar görmemesi önemli değildir. Bu noktada önemli olan işlemin kalıcılığıdır. Daha sonra bu tarz sorunlarla karşılaşmamak için doğru servis ve ustayı seçmeye özen gösterilmelidir.

Boyasız göçük onarım fiyatlarıperiyodik olarak değişir. Bu nedenle, buradaki rakamların değişebileceği unutulmamalıdır.

Boyasız Göçük Onarımı Sonrasında İz Kalır Mı?

Profesyonelce yapıldığında hiçbir iz kalmaz ve ezik izi oluşmaz.

Boyasız Göçük Onarımı Ne Kadar Sürer?

Çukurun büyüklüğüne bağlı olarak tamamlanması 1-3 gün sürecektir. Bu noktada ustanın iş yükü de önemlidir.

Triger Kayışı Fiyatı 2024 | Triger Kayışı Değişim İşçilik Ücreti

Araba Cam Filmi Fiyatları 2024

Hyundai Engelli Araç Fiyatları 2024 (ÖTV Hariç)

Araç Conta Yakma Maliyeti 2024 | Conta Yakma Maliyeti

Marş Alternatörü Kömürü Nedir? Bittiğini Nasıl Anlarsınız?

4.9/5 – (13 oy kullanıldı.)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*