Bulut Teknolojisi Nedir Nasıl Çalışır?

Yeni Haber Merkezi

Bilindiği üzere artık işlemler eskisinden çok daha büyük dosya boyutlarıyla yapılıyor. Video, fotoğraf gibi birçok veri hem iş ortamında hem de normal hayatımızda telefonlarda, tabletlerde ve bilgisayarlarda saklanıyor. Ancak bazı durumlarda kullanılan cihazların kapasiteleri artık yeterli olmuyor. Bu durumda bulut teknolojisi kullanıcıların yardımına koşuyor. Bulut teknolojisi en temel haliyle herhangi bir kuruluma gerek kalmadan web tabanlı uygulamalar aracılığıyla depolama kolaylığı sağlayan bir çevrimiçi depolama hizmetidir.

İnternete bağlı cihazlardan yedeklenen programlara ve verilere her zaman, her yerden kolayca erişilebilmesini sağlayan, internette barındırılan tüm uygulama ve verilerin sanal bir ortamda bulunan bir cihazda depolanması ve saklanmasını sağlayan tüm hizmete, en yaygın olarak bulut olarak bilinen, bulut teknolojisi denir. Kullanıcılara iş ve günlük yaşamlarında kolaylık sağlayan, ayrıca donanım sorunlarından da kurtaran bulut teknolojisi, yaklaşık 7 yıldır hayatımızda ve çevrimiçi dünyanın vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldi.

Bulut Teknolojisinin Faydaları

Bulut bilişimin olmadığı dönemlerde veriler 2.5 veya 3.5 inç HDD’lere yedeklenerek saklanıyordu. Tek tek yedeklenmesi gereken veriler GB’larca yer kaplasa bile artık bulut teknolojisi sayesinde büyük veriler rahatlıkla saklanabiliyor. Ayrıca bu işlemler kurumsal şirketler veya holdingler açısından düşünüldüğünde eski teknoloji ile imkansız sayılamayacak kadar büyük dosya ve veriler yedekleme sayesinde saklanabiliyor.

Bulut Teknolojisi Nasıl Çalışır?

Akıcı kullanıma izin veren, bulut ile telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar arasında etkileşime izin veren ve kullanıcı ile sistem arasında iletişim sağlayan bir arayüz ile bağlantı kurulur. Kullanılan bulut teknolojisindeki sanallaştırma, sunucu sayısının artırılmasına olanak tanır. Mevcut sanal makinedeki veriler kolayca farklı bir cihaza aktarılabilir.

Bulut sisteminde birden fazla yedekleme alanı kullanılması sayesinde bilgi güvenliği de arttırılmış olur. Kullanıcılar ayrı bir sistem kurmadığı ve her kullanıcı farklı bir cihazdan giriş yaptığı için bu sunucuların bakım işlemleri kolayca tamamlanır ve kullanıcılar mağdur olmaz.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 987

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*