Bu listede C-Ç harfiyle başlayan hayvan Bu hayvan türlerinin isimlerini ve hakkında kısa bilgileri ekleyeceğiz.
C-Ç harfleriyle başlayan hayvan türleri nelerdir?
Cennet BalığıCeylanKriketÇakalÇalıkuşuÇavuşKralKuşuÇekirgeÇitaKırlangıçÇömlekçiKuşÇulluk
C-Ç ile başlayan bu hayvanlar hakkında kısa bilgi;
Cennet Balığı
Cennet balığı, Osphronemidae familyasından küçük bir balık türüdür. Vahşi doğada avcıdırlar. Böcekler, omurgasızlar ve yavru balıklarla beslenirler.
Ceylan
Gazelle veya ceylan, Antleridae familyasının Gazella cinsini oluşturan çatal toynaklı hayvanlara verilen isimdir. Uzunluğu 100-130, yüksekliği 60, kuyruğu 20 cm’dir. Boynuzları kemerlidir ve gözleri büyüktür. Rengi toprak rengine benzer.
Kriket
Daha çok geceleri aktif olan cırcır böcekleri, güzel sesleriyle yaz akşamlarının vazgeçilmez sesleri arasındadır. Erkek cırcır böcekleri ses çıkarmak için ön kanatlarını birbirine sürterler. Bacaklarında kulakları bulunan cırcır böcekleri, sürü halinde yaşamayı tercih eder ve en çok tarlalarda ve tarlalarda görülürler. Zıplayabilmelerine rağmen bir çekirge kadar keskin bir şekilde zıplayamazlar. Cırcır böcekleri hem etçil hem de otçul olarak beslenme yeteneğine sahiptirler. Yaklaşık 1000 türü bulunan cırcır böcekleri, tropikal bölgelerin hayvanlarıdır ve görünüm açısından farklı özelliklere sahip türlere rastlamak mümkündür.
Çakal
Çakal, köpekgiller familyasına ait Canis cinsinin dört türüne verilen ortak addır: Canis adustus, Canis aureus, Canis mesomelas ve Canis simensis. Bu hayvanlar Afrika ve Asya’da yaşayan küçük ve orta büyüklükte hayvanlardır.
Çalıkuşu
Çalıkuşu veya çalıkuşu, çalıkuşu ailesindeki kuşlar için yaygın bir isimdir. Ailenin tüm üyeleri 9–15,5 santimetre uzunluğundadır. Bu kuşların kaşlarında göz halkası veya şerit bulunur. Erkeklerin renkli bir taç yaması vardır.
Çavuş kuşu
Çavuş kuşu olarak da bilinen ibibik, Avrupa kuzgunu takımının İbibik ailesindeki tek kuş türüdür. 28 cm’ye kadar uzunluğa, uzun kemerli bir gagaya, turuncu-kahverengi tüylere, püsküllü bir başa ve kısa kanatlara sahip bir kuştur.
Uçurtma Kuşu
Uçurtma, gündüz yırtıcı kuşları (Falconiformes) takımının şahin ailesinin (Accipitridae) Perninae alt familyasının bazı türlerini ve Milvinae, Elaninae alt familyalarını içeren yırtıcı kuşlara verilen genel isimdir. Uzun kanatları, uzun çatallı kuyruğu ve kancalı gagası vardır ve fareler gibi küçük kuşları ve hayvanları avlarlar.
Çekirge
Çekirge, yassı kanatlılar takımının Caelifera alt takımının zıplayan üyelerine verilen genel addır. Çekirgeler Anadolu’da yaşar ve türlerine göre 4-5 cm arasında değişen büyüklüklere sahiptirler.
Çita
Çita, hızlı koşmasıyla bilinen kedigiller ailesinin ilginç bir üyesidir. Günümüzde türlerin çoğu Güney ve Doğu Afrika’da yaşamaktadır.
Dağlar
Kırkayaklar, Myriapods şubesine ait çok hızlı hareket eden, uzun gövdeli, eklembacaklılar sınıfıdır. Büyük türleri zehirlidir, birçoğu dişleri küçük olduğu için deriyi delemez ve Antarktika hariç her yerde yaşarlar.
Çömlekçi Kuşu
Kuzey Güney Amerika’daki en yaygın çömlekçi kuşu türü, yumuşak tüyleri ve uzun, yumuşak bir kuyruğu olan bir ötleğen büyüklüğündeki kızıl kahverengi bir kuştur (Synallaxis). Bu çömlekçi kuşları genellikle alt ormanlarda çiftler halinde bulunur. Alçak dallar veya çalılar üzerinde dallardan, tüylerden ve otlardan yapılmış hacimli bir yuvaya 3-4 açık mavi yumurta bırakırlar. Yuva hafif malzemeden yapılmış olsa da hala bir fırın biçimindedir.
Çulluk
Kum kuşları (Scolopacidae) yağmur kuşları takımına ait bir familyadır. Kuzey yarımkürede dağılmışlardır. Kıyılar, sazlıklar, bataklıklar ve ormanlar yerleşim alanlarıdır. Solucanlar, yumuşakçalar, eklembacaklılar ve bazen bitkilerle beslenirler. Gagaları farklı yapıdadır. Kısa mesafeler uçabilirler.
Civciv
Tavuk civcivleri. Tavuklar, hayatlarının farklı aşamalarında farklı isimler alırlar. Yeni doğan civcivlere civciv, genç ve gelişenlere piliç, henüz yumurtlama olgunluğuna ulaşmamış ergenlik öncesi dişilere piliç, olgun dişilere tavuk ve olgun erkeklere horoz denir.
İçerik yararlı mıydı?
Gönderi Görüntülemeleri: 8.417
Bir yanıt bırakın