Çinli Otomobil Firmaları AB’nin Merceği Altında

Yeni Haber Merkezi

Çinli şirketlerin elektrikli otomobil üretiminde agresif bir şekilde izlediği küreselleşme politikaları AB’nin radarına takıldı. AB, kendi üreticilerini korumak için Çinli şirketlere soruşturma başlattı. Bu markalara bazı yaptırımlar uygulanabilir.

Çin Otomobil Markalarına Ek Gümrük Vergileri Gelebilir

Avrupa Komisyonu müfettişlerinin Çinli elektrikli araç markalarına yönelik kapsamlı bir soruşturma başlattığı öğrenildi. Bu soruşturmanın temel hedefi Çinli markaların agresif pazar politikaları.

Çin’deki agresif politikalar ve ucuz işgücü nedeniyle, Çinli elektrikli otomobil markalarının AB pazarını tekeline alması engellenecek. Çünkü bu markalar ucuz fiyatları nedeniyle Avrupalı ​​rakiplerine ciddi şekilde meydan okuyor. Bu durumu önlemek ve pazarı dengelemek için Çin markalarına ek gümrük vergileri uygulanacak.

AB müfettişleri başlatılan soruşturma kapsamında BYD, SAIC ve Geely gibi Çin markalarını ziyaret edecek. Daha sonra Tesla ve BMW gibi diğer markalara da ziyaretler yapılacak. Soruşturmalarda Çinli şirketlerin devlet desteğinden haksız yere yararlanıp yararlanmadıkları incelenecek.

Yaklaşık bir yıl sürmesi beklenen soruşturmalar sonucunda Pekin ile AB arasında gerginlik yaşanabileceği de konuşuluyor. Verilen bilgiye göre soruşturma henüz erken aşamada olsa da Pekin, sonucun şimdiden belli olduğunu belirtiyor. Çinli yetkililerin bu duruma sert tepki vermesi bekleniyor. Ancak AB gibi büyük bir pazarı kaçırmamak adına ılımlı davranılarak bu sorunun çözülebileceği belirtiliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*