Çinli Otomobil Şirketinden Kötü Haber

Yeni Haber Merkezi

Çinli elektrikli otomobil üreticisi HiPhi’den kötü haber geldi. Şirket, finansal sorunlar nedeniyle 6 ay boyunca faaliyetlerini durduracak. Ayrıca çok zor bir finansal dönemde olan şirketin iflas edebileceği iddia edildi.

Çinli Premium elektrikli araç üreticisi HiPhi, mali kriz nedeniyle 6 ay boyunca faaliyetlerini durduracağını duyurdu. Şirketin yaptığı bu açıklamanın arkasında mali krizin olduğu biliniyor. Ayrıca 2024’e yönelik genel olumsuz beklentilerin de bu kararda etkili olduğu iddia ediliyor.

HiPhi, Premium olarak bilinen lüks elektrikli araçlar üreten Şanghay merkezli bir şirkettir. Şirketin finansal sorunlar nedeniyle yeni sipariş almayı bıraktığı bildirildi. Fabrikanın yaklaşık 6 ay boyunca faaliyette olmayacağı ve kapalı kalacağı öğrenildi.

HiPhi Çalışan Sigortasını Ödemekte Bile Zorluk Çekiyor

Şirketten gelen haberlere göre Ocak ayına kadar herhangi bir sorun yaşanmadı. Çalışanlar Ocak maaşlarını normal şekilde aldılar. Ancak çalışanlara Şubat ayında maaşlarının %70’inin ödeneceği duyuruldu. Mart ayından itibaren tüm çalışanların asgari ücret alacağı bildirildi.

Yapılan açıklamalarda bir diğer önemli detay ise şirketin sağlık sigortasıyla ilgili duyurusu. Bu duyuruda sağlık sigortalarını devam ettirmek isteyen çalışanlardan istifa etmeleri istendi. Bu duyuruyla birlikte şirketin çalışanların sigortasını bile ödeyemediği yorumları yapıldı.

Geçtiğimiz yıl Arap sermayesinden 5,6 milyar dolar yatırım alan şirketin mali krizi atlatıp atlatamayacağı bilinmiyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*