Citroen Ami’nin En Çok Satıldığı Ülkeler Belli Oldu

Yeni Haber Merkezi

Citroen’in geliştirdiği ve mini yapısıyla dikkat çeken Ami modelinin en çok satıldığı ülkeler belli oldu. En çok satan ülkeler arasında Türkiye yer aldı. Peki, 2023 yılında Türkiye’de kaç adet Citroen Ami satıldı?

Citroen, 2023 yılını toplam 63.153 araç satışı ile tamamladı. Bu rakama göre marka, Türkiye’nin en hızlı büyüyen hafif ticari araç markası olmayı başardı. Satış rakamlarıyla küresel olarak üçüncü sıraya yükselen Citroen, geleceğe dair çok daha büyük umutlar beslemeye başladı.

Türkiye, Citroen Ami’nin En Çok Satan Üçüncü Ülkesi Oldu

Citroen Ami, Türkiye’de en yüksek satışlardan birini gerçekleştirdi. Küresel olarak üçüncü sırada yer alan Türkiye’de, 2023 yılına kadar toplam 2.848 adet Ami satıldı. İlk bakışta sayı çok düşük görünse de, bir önceki yıla göre oldukça yüksek olduğu görülüyor. Ayrıca, diğer ülkelerdeki satış rakamları da Türkiye’deki satışların çok iyi olduğunu gösteriyor.

Ami 9 ülke için üretildi ve başka hiçbir yerde satışa sunulmadı. Bu %100 elektrikli araç 45 km/s hıza kadar çıkabiliyor. Dört tekerlekli bisiklet olarak kabul edilen araç, elektrikli olması nedeniyle yüksek torka sahip.

Tek şarjla 75 km’ye kadar yol kat edebilen araç, özellikle şehir içi ulaşım sorunlarına çözüm olarak geliştirildi. Bu aracın önümüzdeki yıllarda daha da yaygınlaşması bekleniyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*