Cybertruck’ta Tasarım Hatası Olduğu Ortaya Çıktı

Yeni Haber Merkezi

Müşterilere yakın zamanda teslim edilen Cybertruck elektrikli pikap kamyonetlerinde bir tasarım hatası olduğu keşfedildi. Aracın tasarım hatası nedeniyle kendi kendine zarar verdiği belirlendi. Bu olayla ilgili Youtube videosu büyük bir karışıklığa neden oldu.

Tesla’nın elektrikli pikap aracı Cybertruck, bir tasarım hatasıyla gündeme geldi. Araçtaki aero jant kapaklarında çok ciddi bir tasarım hatası olduğu belirlendi. Jant kapakları sürüş sırasında lastiklere zarar veriyor ve aşınmalarına neden oluyor. Söz konusu tasarım hatasının kazalara neden olabileceği duyuruldu.

Hava Türbülansını Önlemek İçin Geliştirilen Jant Kapaklarında Sorun Tespit Edildi

Tesla mühendisleri tarafından özel olarak geliştirilen aero jant kapakları, hava türbülansını önler ve aracın hava sürtünmesine maruz kalmasını azaltır. Bu, aracın menzilini artırır. Diğer Tesla modelleri de aerodinamik sürtünmeyi önleyen kapaklar kullanır.

Jant kapaklarının lastik üzerindeki konumu, lastik ile jant kapağı arasında sadece birkaç mm mesafeye neden olur. Bu, yol koşullarına bağlı olarak sürüş sırasında sürtünmeye neden olur. Jant kapaklarının o kısmı kauçuktan yapılmış olsa da sert bir yapıya sahip olduğu bilinmektedir. Bu nedenle lastikler hasar görür.

Lastiklerin yan duvarlarındaki aşınma ve yıpranma, bu parçaların zamanla ayrılmasına ve kazalara yol açabilir. Bu nedenle Tesla’nın önümüzdeki günlerde jant kapakları hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*