Eğitim Alanında Hangi Teknolojik Ürünler Kullanılır?

Yeni Haber Merkezi

Teknolojinin bu kadar yaygınlaşması ve kolayca ulaşılabilir hale gelmesiyle, hemen hemen her şey gibi eğitim bu teknolojiye uyum sağlamaya çalışıyorlar. Eğitimde teknolojinin kullanımı, hangi eğitim grubunda olduğunuza bağlı olarak değişir.

Akıllı Tahtalar

Devletin harekete geçmesiyle birlikte birçok lise sınıfında artık akıllı tahtalar bulunmaktadır. Bu akıllı tahtalar hem öğretmenlere hem de öğrencilere büyük kolaylık sağlamaktadır. Akıllı tahtalar, video izlemek için zahmetli işlemlerin veya evden kişisel bilgisayarını getirme gibi yöntemlerin kullanılmasını önleyerek öğrencilerin öğretici videolar izleyerek bilgileri daha kolay hatırlanacak şekilde öğrenmelerini sağlamaktadır. Ayrıca, sınıfta örnek soruları çözmeleri için her öğrenciye fotokopi dağıtılması bu teknolojiyle daha az yaygın hale gelmiştir. Sorular akıllı tahtalar aracılığıyla tarayıcıdan veya akıllı tahtadaki uygulamalardan açılabilir.

Tabletler

Yine devletin lise öğrencilerine sağladığı tabletler hem öğrencileri, hem öğretmenleri hem de velileri rahatlatan bir uygulamadır. Bu tabletler öğrencilerin çantalarında kalın kitaplar taşımasını ve okul dışından satın alınan ek kaynakları daha az tercih etmesini oldukça kolaylaştırmıştır. Elbette tabletlerin kullanıldığı tek eğitim alanı liseler değildir. Günümüz teknolojisinin değiştirmeye başladığı bir diğer eğitim kurumu da üniversitelerdir. Bazı üniversitelerde derslere tabletlerle girilmekte, böylece hem karmaşadan ve ağırlıktan kurtulunmakta hem de internet bağlantısı varsa tarayıcı üzerinden bilinmeyen veya istenilen bilgilere hızlı bir şekilde ulaşılabilmesinin yolu açılmıştır.

Projeksiyon

Projeksiyon cihazları tek başlarına bir şey ifade etmese de bazı üniversitelerde kullanılan bilgisayarlar sayesinde oldukça işe yarayabiliyor. Projeksiyonlar, bilgisayarda açılan bir slayt veya benzeri bir şeyi projeksiyon cihazı kullanarak yansıtarak bilgiye ulaşmayı kolaylaştırıyor ve diğerlerinde olduğu gibi yük ve karmaşadan kurtulma avantajlarını da beraberinde getiriyor. Bilgisayardan bilgisayara değişse de akıllı tahta ve tabletlere göre bazı avantajları bulunan projeksiyonla eğitimin en önemli avantajı küçük bir ekrandan kontrol edilip çok daha büyük bir ekranda gösterilmesidir.

İnternet

Sınıfları etkilemese de internet, notları öğrenmekten akademik kadroyla iletişime ve daha birçok şeye kadar yenilikler getirmiştir. Yeni teknolojik çağla birlikte artık kağıt üzerinde basılmayan sınav sonuçları, sınav yerleri ve benzeri duyurular internet siteleri aracılığıyla yapılmaktadır. Öğrenciler ayrıca devamsızlık hakları da dahil olmak üzere birçok şeyi okudukları kurumların internet siteleri aracılığıyla öğrenebilmektedir. Teknolojinin eğitimde kullanımının değiştirdiği bir diğer şey de verilen makale veya yazılı ödevlerin bir yerden kopyalanmadığından emin olmak için tahmin yürütme veya diğer makalelerle karşılaştırma yöntemini en aza indirmesidir. Öğrenciler ödevlerini okul tarafından sağlanan bir siteye yükler ve siteye erişimi olanlara internetteki diğer yazılarla veya diğer öğrencilerin yazılarıyla kopyalama derecesinde bir benzerlik olup olmadığını gösterir.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 1.069

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*