Elektrikli Araçlar Dizel Araçları Geride Bıraktı

Yeni Haber Merkezi

AB ülkeleri için açıklanan istatistiki verilere göre; 2023 yılında elektrikli araç satışları dizel araç satışlarını geride bıraktı. AB genelinde toplam 10,5 milyon otomobil satılırken, bu rakamın yüzde 14,6’sını elektrikli araçlar, yüzde 13,6’sını ise dizel araçlar oluşturdu.

AB ülkelerinde elektrikli araçlara ilgi artıyor. 2023 verilerine göre bu ülkelerde toplam 10,5 milyon araç satıldı, bunların yaklaşık 1,5 milyonu elektrikli araçtı. Dizel araç satışlarının daha düşük olduğu açıklandı.

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği ACEA, 2023 verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre otomobil satışları %13,9 arttı. Ülke bazında Macaristan hariç tüm ülkeler çift haneli büyüme yaşadı.

Açıklanan verilere göre benzinli otomobillerin toplam payının %35,3 olduğu açıklandı. Benzinli otomobiller hala ilk sırada yer alsa da toplam satışlardaki paylarının önemli ölçüde azaldığı dikkat çekiyor. Çünkü bir önceki yılki payları %36’nın üzerindeydi.

Hibrit Araba Satışları Artıyor

Burada en önemli artışlardan biri hibrit araçlarda yaşandı. Açıklanan verilere göre 2023 yılında toplam 2,7 milyon hibrit araç satıldı. Buna göre her 4 araçtan 1’i hibrit modeldi. Hibrit satışların gelecekte elektrikli araçlara olan ilginin bir işareti olabileceği düşünülüyor.

Kısacası, dizel otomobillere olan ilgi her geçen yıl azalıyor. Toplam otomobil satışlarındaki paylarının yakında çok daha düşük olabileceği tahmin ediliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*