Elektrikli Araçlardaki Şarj Savaşı Sona Erdi

Yeni Haber Merkezi

Elektrikli araçlardaki şarj soketi savaşı sona erdi. Sonunda Stellantis de geri adım attı ve Tesla’nın şarj standardını kabul etti. Böylece, dünyadaki şarj soketi savaşları büyük ölçüde sona erdi.

Stellantis, dünyanın en önemli otomobil markaları Dodge, Ram, Jeep ve Chrysler’in ana şirketidir. Daha önce farklı şarj standartları benimseyen şirket, son açıklamasında şarj standardını değiştirdiğini ve SAE J3400 soketine geçeceğini duyurdu.

Doğrudan isimlendirilmese de SAE J3400, Tesla’nın şarj standardı olarak bilinir. Bu nedenle Stellantis, daha önce kabul etmediği Tesla standardını kabul etti. Ayrıca şirket, bu soketlere sahip araçların 2025 itibarıyla satışa sunulacağını ve mevcut araçlara adaptör desteği sağlayacağını duyurdu.

Stellantis Tesla Şarj Standardını Kullanacak

Elektrikli araçlar denildiğinde akla ilk gelen marka şüphesiz Tesla’dır. Tesla, araçlarının şarj ihtiyacını karşılamak için dünya genelinde yaklaşık 45 bin Süper Şarj Cihazı kurmuştur. Bunların 12 bini ABD’de bulunurken geri kalanının çoğu Avrupa ve Çin’dedir.

Farklı elektrikli araç markaları da soketlerini uyumlu hale getirerek araçların Tesla’nın SuperCharger istasyonlarında şarj edilmesini sağlıyor. Bunu ilk yapan Ford oldu, ardından GM, Volvo, Honda, Mercedes ve BMW gibi markalar geldi. Son olarak Stellantis de Tesla standardını benimsedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*