Elektrikli Otomobil Satışları Artıyor – Otologi

Yeni Haber Merkezi

Elektrikli otomobil sayısındaki artış devam ediyor. 2022’de %60’lık artışın ardından 2023’te elektrikli otomobil satışları arttı. 2023’te toplam 13,5 milyon elektrikli araç satıldı.

Dünyaca ünlü araştırma şirketi Rho Motion, pazar araştırmasıyla ilgili verileri açıkladı. Açıklanan verilere göre, elektrikli araç satışları 2023’te %32 arttı. Büyüme 2022’deki kadar yüksek olmasa da, otomobil pazarı için %31’lik büyümenin çok önemli olduğu vurgulanıyor.

Önceki çalışmalarda 2023’te büyümenin %25 olacağı belirtilmişti. Ancak elektrikli araçlardaki hızlı gelişmeler ve tedarik sorunlarının büyük ölçekte çözülmesi 2023’te beklentilerin ötesinde büyümeye yol açtı.

Aralık Ayında 1,5 Milyon Elektrikli Araç Satıldı

Elektrikli araç satışlarına ilişkin aylık veriler de paylaşıldı. Bu verilere göre Aralık 2023’te satılan elektrikli araç sayısı 1,5 milyon oldu. Bu rakam, bugüne kadarki en yüksek aylık satış olarak öne çıkıyor. Aralık verileri, 2024’te elektrikli araçlara doğru bir eğilim olacağını açıkça gösteriyor.

Elektrikli araç satışlarında en yüksek büyüme %50 ile ABD ve Kanada’da gerçekleşti. Avrupa’daki büyüme %27 iken, Çin’deki büyüme %15 oldu. Otomobil şirketlerinin üretim planları buradaki büyümeye paralel olarak elektrikli araçlara kayıyor gibi görünüyor. Ancak bunun şu an için ne hızda olacağını tahmin etmek çok zor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*