Evde Beslenen Hayvanların İnsanlara Faydası

Yeni Haber Merkezi

Hayvanlar

Son yirmi yıla baktığımızda, hayvanlar ve insanlar arasındaki etkileşimin uzmanlar tarafından yürütülen araştırmaların konusu olduğu bir gerçektir. Uzmanlar hayvan Hayvan besleyen insanların daha mutlu ve sağlıklı hayatlar yaşadığı belirtiliyor. Bu gerçekçi olmayan bir bilgi gibi görünse de evcil hayvan sahibi olan ve olmayan insanlar arasındaki karşılaştırmalara göre, insanlar hayvanlarla daha fazla eğleniyor ve onların yanında daha rahat hissediyor. ev Güvenlikleri konusunda endişe duymadıklarından depresyon gibi ruh hali bozukluklarından daha az etkileniyorlar.

Pudue Üniversitesi Hayvan-İnsan Bağı Merkezi’nin yöneticisi Alan Beck, insanların özünde hayvan olduğunu ve daha sosyal bir insan olabilmek için herkesin bir evcil hayvana sahip olması gerektiğini savunuyor. tedarikgerekliliğini vurgular.

Görünür faydalar

Evlerinde evcil hayvan besleyen kişiler hayatlarına bir adım önde başlarlar. Ruh halleri günden güne değişir. insanhayvanlar sayesinde bu dengesizliği giderebilir. Ayrıca hayvanlarla kurulan iletişim sayesinde beynin haz merkezini uyandıran ve insanlara mutluluk yaşatan oksitosin hormonu daha fazla salgılanır. Bu sayede stresle mücadelede sıra dışı bir yoldur. kullanmak sağlar.

Evcil hayvanlarla vakit geçirmenin yarattığı sakinleştirici etki tansiyon problemi olan hastalar için iyiyken, hayvanlarla ilgilenmek ve onları tuvalete götürmek günlük hayatınızda düzenli egzersiz yapmanızı sağlar. Bu sebeplerden dolayı uzmanlar orta yaşlı ve yaşlı insanların evcil hayvan edinmesini öneriyor.

Evcil hayvanınız varsa, vücudunuzdaki sistolik kan basıncınız, plazma kolesterolünüz ve trigliserid seviyeleriniz düşecek ve kalp krizi riskiniz büyük ölçüde azalacaktır. Kedi sahiplerinin bildiği gibi, bir hastalığınız varsa, kedi hastalığınızın bulunduğu bölgeye uzanacaktır. Bu şekilde, sağlık sektörünün gelişmediği dönemde, hastalıkları teşhis etmek için alternatif tıp yöntemleri arasında bile kediler kullanılmıştır.

Çocuklar için evde evcil hayvan beslemenin faydaları

Çocuklarının gelişimi her ebeveynin önemsediği bir konudur. Çocuklarının şefkatli, ilgili ve vicdanlı olmasını isterler. Yapılan araştırmalara göre uzmanlar, evde hayvanı olan ailelerin çocuklarının, hayvanı olmayan ailelere göre öğrenme güçlüğü ve şiddete eğilim gösterme olasılıklarının daha düşük olduğunu vurguluyor ve her evde bir hayvan olması gerektiğini öneriyorlar.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 666

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*