F harfiyle başlayan bitkiler sebzeler ve meyveler

Yeni Haber Merkezi

F harfiyle bitki adları, F harfiyle sebze adları, F harfiyle meyve adları;

F harfiyle başlayan bitki, sebze ve meyvelerin listesi ve bunlar hakkında kısa bilgiler;

Sebzeler, meyveler ve bitkiler doğada insanlar ve hayvanlar için vazgeçilmez besin kaynaklarıdır. Mevsim ve iklim koşullarına bağlı olarak farklı türleri ve çeşitleri vardır. İnsanlar ve hayvanlar için vitamin ve enerji kaynağıdırlar.

F harfiyle başlayan bitkiler, sebzeler ve meyveler hakkında kısa bilgi;

Fasulye

FasulyeBaklagiller familyasının Phaseolus cinsine ait, Orta Amerika kökenli, her yıl büyüyen otsu bir bitki türü.

Feijoa Meyvesi

Feijoa Meyvesi; Krem ağacı mersingiller familyasından bir bitki türüdür. Brezilya, Paraguay, Uruguay ve Arjantin’e özgüdür. Meyvesi yeşildir. Ceviz büyüklüğündedir. Guava ile akraba olmasına rağmen İngilizce’de Pinapple Guava olarak da adlandırılır.

Reyhan

ReyhanLamiaceae familyasından, genellikle ılıman bölgelerde yetişen, bir yıllık bitki türü.

Fındık

FındıkHuşgiller familyasının Corylus cinsini oluşturan çalı ve ağaç türlerinin ortak adı.

Fıstık

FıstıkTürkçe’de botanik açıdan birbirleriyle akraba olmayan ve atıştırmalık olarak yenen çeşitli bitkilerin meyvelerine verilen isimdir. Antep fıstığı ismini kullanan bitkilerden bazıları şunlardır:
Fıstık
Çam fıstığı
Hint fıstığı (Kaju fıstığı)
Yer fıstığı

Dikenli armut

Siyah Frenk Üzümü Kaktüs meyvesi, kaktüs meyvesi olarak da bilinir, adından da anlaşılacağı gibi özellikle sıcak ve kurak bölgelerde yetişen bir bitkinin meyvesidir. Amerika’ya özgü bir bitkidir, ancak özellikle Güney Amerika ve Meksika’ya özgüdür.

Siyah Frenk Üzümü

Siyah Frenk ÜzümüGrossulariaceae familyasının 150 tür içeren tek cinsidir. Cins, Kuzey Yarımküre’nin ılıman bölgelerinde doğal olarak yetişir. Cinsin meyveleri bazı Lepidoptera türlerinin larvaları tarafından kullanılır.

Frambuaz

Ahududu veya frambuazRosaceae familyasından, yaz ve sonbaharda kırmızı, tatlı meyveler üreten bir bitki türü. Adı, ceylan anlamına gelen ahu ve dut kelimelerinden oluşan bir bileşik kelimedir; tam anlamıyla “ceylan dutu” anlamına gelir.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 4.426

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*