Ford Uygun Fiyatlı Elektrikli Otomobil Üretecek

Yeni Haber Merkezi

Elektrikli otomobillere olan ilginin artması markaların bu pazara olan ilgisini artırıyor. Ford, uygun fiyat avantajıyla bu ilgiyi değerlendirmek için düğmeye bastı. Ford’un ucuz elektrikli otomobil üretmek için bir ekip kurduğu ve ekibin eski Tesla çalışanı Alan Clarke tarafından yönetildiği ortaya çıktı.

Ford CEO’su, şirketin uygun fiyatlı otomobil üretme misyonuna çok yakın olduğunu belirtti. Açıklamada, şirketin yetenekli insanlardan oluşan bir ekip kurduğu ve bu ekibin bir süredir çalıştığı vurgulandı.

Ford, Tesla’da yaklaşık 12 yıl geçiren Alan Clarke’ın ekibe liderlik etmesinden heyecan duyuyor. Clarke ve ekibi yalnızca elektrikli araçlar geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda müşteri ihtiyaçlarını etkili bir şekilde karşılayan araçlar üretmeyi de hedefliyor.

Ekibin bir diğer hedefi ise uygun fiyatlı araçlar üretmek. Çinli şirketlerin uygun fiyatlarla pazarda olduğu biliniyor. Ford, rekabetçi fiyatlar için araştırmalarını sürdürüyor.

Uygun Fiyatlı Elektrikli Arabalar İçin Bir Platform Geliştirmek

Ford, uygun fiyatlı elektrikli otomobillere ciddi yatırımlar yapıyor. Son verilere göre bu çalışmalar nedeniyle 1,5 milyar dolarlık bir kayıp var. Şirket, üretim için esnek bir platform geliştiriyor. Bu platformda düşük maliyetli araçların üretileceği bildiriliyor.

Ford çalışmalarını hızlandırmış olsa da hala Ar-Ge aşamasında. Bu nedenle geliştirilecek araçların en erken 2026 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*