Göz Renkleri Nelerdir? | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Farklı göz renkleri vardır ve her biri farklı bir karakteristik özelliği yansıtır. Mavi, yeşil, ela, kehribar, bal, gri, kahverengi ve daha niceleri… Gözleri normalde kahverengi olan, güneşe maruz kaldığında ela olan ve sevdiklerine baktığında kötü olanların kafa karışıklığına son veriyoruz. Göz renkleri hakkında hazırladığımız bu içerikte, belirsizliğe düşmeden göz renginizi bulacak ve karakteristik özelliklerinizin farkına varacaksınız.

Açık kahverengi gözler: Açık kahverengi tonlarında göz rengi. Türkiye’de en yaygın göz rengi olan açık kahverengi gözlü kişiler, her ortama kolayca uyum sağlayabilen kişilerdir. Onlarla arkadaş olmak bile çok eğlencelidir, herkesle kolayca arkadaş olabilirler.

Kahverengi gözler: Koyu kahverengi gözlere göre daha nadir görülen bir göz rengidir. Liderlik vasıflarına sahip kişilerin genellikle bu göz rengine sahip olduğu söylenir. Ayrıca kahverengi veya siyah gözlü kişilerin odaklanma konusunda çok başarılı oldukları söylenir.

Koyu kahverengi gözler veya Koyu kahverengi gözler: Bol miktarda pigment içerir ve her zaman baskındır. Koyu Kahverengi en yaygın göz renklerinden biridir. Siyah olarak tanımlanan ve siyah olduğu düşünülen gözler aslında koyu kahverengidir. Aksi takdirde bazı kişilerde melanizm gibi bir şey olabilir.

Mavi gözlü: Bu renk yeni bir mutasyona dayanmaktadır. Yaklaşık beş bin yıllık bir genden gelir. Gözler mavidir çünkü iris çok az melanin içerir. Bazı maviler çok parlak olabilir, hatta parlamenter mavi kadar zıt olabilirken, diğerleri biraz bulanık ve soluk olabilir. İskandinav ülkelerinde, örneğin İskandinavya veya Baltık ülkelerinde oldukça yaygındır. Mavi gözlü insanlar genellikle özgür ruhludur ve gelişmeye, yeniliğe ve modern bir yaşam tarzına çok açıktır.

Yeşil gözler: Tıpkı mavi gözler gibi, çok az pigment içerir ve zümrüt yeşili ve orman yeşili gibi yeşil tonlarının bir karışımı veya deseni olabilir. Türkiye ayrıca yeşil gözlü popülasyonda ikinci sırada yer almaktadır.

Ela gözler: Kehribar ve yeşil veya mavi ve yeşil veya mavi ve kehribarın çaprazlarından doğan renktir. Renk, irisin merkezine doğru yeşil veya kehribar rengine döner. Hazel olarak da bilinir. Ela gözlü insanlar özgürlüklerine çok düşkündür ve hayata karşı dengeli davranışlar sergilerler. Ayrıca gizemli yönleri diğer insanlar tarafından çekici ve sıra dışı bulunur.

Kehribar göz: Sarı, açık kahverengi, turuncu, altın sarısı gibi sarı tonlarını içerir. Kırmızı ve sarının karışımı gibi kahverengi bir tona benzer.

Gri Gözler: Çok nadir bir göz rengidir ve oldukça güzel olduğu için dikkat çekicidir. Yeşil veya mavinin bir tür mutasyonudur. Gümüş grisi olabilir veya açık yeşil desenlere sahip olabilir. Çok açık mavi gibi de görünebilir.

Kırmızı göz: Albinoların göz rengi. Pigmentleri yoktur, ışığa karşı inanılmaz derecede hassastırlar ve göz bebekleri kırmızıdır.

İrisin heterokromisi: İki gözün irislerinin farklı renkte olmasıdır.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 1.581

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*