H İle Hayvan, H Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri

Yeni Haber Merkezi

Bu listede H harfiyle başlayan hayvan Bu hayvan türlerinin isimlerini ve hakkında kısa bilgileri ekleyeceğiz.

H harfiyle başlayan hayvan türleri nelerdir?

Halka kurduHamam böceğiHamsiHamsterHidraHindiSu böceğiHorozİbibik

H harfiyle başlayan bu hayvanlar hakkında kısa bilgi;

Saçkıran

Halkalı solucanlar Polymera olarak da bilinir. Bunlar açıkça görülebilen segmentlere sahip omurgasızların bir şubesidir. Denizde, tatlı suda ve karada yaşarlar. Vücut uzun ve segmentlidir.

Hamamböceği

Hamam böceği, Blattodea takımını oluşturan böcek türlerine verilen isimdir. Takımın adı Yunanca blatta kelimesinden türemiştir. Kelime “hamam böceği” anlamına gelir. 6 farklı ailede yaklaşık 4.500 tür vardır.

Hamsi

Hamsi, Engraulidae familyasına ait bir balık türüdür.

Hamster

Hamster, cricetidae familyasına ait bir kemirgendir.

Hidra

Genellikle koloni formunda, çoğunlukla eşeyli ve eşeysiz üremeyi dönüşümlü olarak yaparak ürerler. Eşeysiz üremelerini tomurcuklanma yoluyla yaparlar. Çoğunun yaşam döngüsünde hem polip hem de medusa formları bulunur. Ancak bazılarının sadece polip veya medusa formları vardır.

Hintçe

Hindi, Galliformes takımına ait Phasianidae familyasının bir alt familyasıdır. Amerika’ya ilk göç edenler tarafından keşfedilmiş ve 17. yüzyılın başlarında Avrupa’ya getirilmiştir.

Hipopotam

Su aygırı, aynı zamanda su aygırı olarak da bilinen Nil su aygırı, su aygırı ailesinden çok büyük bir memeli otçuldur. Bu ailenin diğer türü ormanda yaşayan cüce su aygırıdır.

Horoz

Horoz bir kümes hayvanıdır. Kuyruk ve boyun tüyleri tavuktan daha uzun ve parlaktır. İbikleri büyük ve gösterişlidir. Kendine özgü, uyumlu bir şarkısı vardır. Yaklaşık 3,5-4,5 kilo ağırlığındadır.

İbibik

İbibikgiller familyasından bir kuş türü; ibibik olarak da bilinir. Avrupa, Afrika ve Kuzeydoğu Asya’da yaşar. Yaz kuşudur. 28 cm uzunluğundadır. Tüyleri üstte ve altta turuncu-kahverengimsidir. Kuyruğu geniş siyah çizgilidir ve tepe tüyleri siyah uçlu canlı turuncudur.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 1.390

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*