I – İ Harfiyle Başlayan Şehirler

Yeni Haber Merkezi

I – Türkiye’de I harfiyle başlayan şehirlerin listesi ve kısa açıklamaları. I – I harfiyle başlayan şehirlerin listesi. I – I harfiyle başlayan şehirler.

IğdırIspartaİstanbulİzmir

Iğdır

Iğdır, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde ve Türkiye’nin en doğusunda bulunan bir ildir. Merkezi Iğdır şehridir. Doğu Anadolu Bölgesi’nin Erzurum-Kars bölümünde yer alır. 27 Mayıs 1992’de Kars ilinden ayrılarak Türkiye’nin 76. ili olmuştur. 4 ilçe, 8 belediye ve 157 köyden oluşmaktadır.

Isparta

Isparta, Türkiye’nin güneybatısında bulunan bir ildir. Akdeniz Bölgesi’nin kuzeyindeki Göller Bölgesi’nde bulunan Isparta, batıda Burdur, kuzeyde Afyonkarahisar, doğuda Konya ve güneyde Antalya ile çevrilidir. 30°01′ ve 31°33′ doğu boylamları ile 37°18′ ve 38°30′ kuzey enlemleri arasında yer almaktadır.

İstanbul

İstanbul, Türkiye’de bulunan bir şehir ve ülkenin 81 ilinden biridir. Ülkenin en kalabalık, ekonomik, tarihi ve sosyo-kültürel açıdan en önemli şehridir.

İzmir

İzmir, Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık üçüncü şehridir. 2018 TÜİK verilerine göre İzmir’in nüfusu 4.320.519 kişidir.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 1.729

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*