İçten Yanmalı Motor Yasağı Gözden Geçirilebilir

Yeni Haber Merkezi

Porsche finans direktörü Lutz Meschke, AB’nin içten yanmalı motorlara yönelik yasağı yeniden değerlendirebileceğini belirtti. Porsche Macan lansmanında konuşan finans direktörü, AB’nin 2035’te gelmesi planlanan yasağı erteleyebileceğini öne sürdü.

Elektrikli Porsche Macan’ın tanıtılmasının ardından markanın finans müdürü Lutz Meschke ilginç açıklamalarda bulundu. Meschke, 2035’te getirilmesi planlanan içten yanmalı motor yasağının ertelenebileceğini belirtti. Ayrıca bu açıklamalarının temelinde içten yanmalı motorların sonuyla ilgili ciddi tartışmaların olduğunu belirtti.

AB’de elektrikli araçlara olan ilgi ilk zamanlarda yüksek olsa da son yıllarda bu ilginin azalmaya başladığı fark ediliyor. Elektrikli araç teşviklerinin azalması ve şarj istasyonlarının hala yeterli seviyede olmaması gibi sorunlar bu yavaşlamaya neden oluyor.

Elektrikli Araç Teşvikleri AB’de Geri Gelebilir

Meschke, elektrikli araç siparişlerinin istenilen seviyeye ulaşmaması durumunda AB genelinde elektrikli araçlara yönelik teşviklerin tekrar getirilebileceğini söyledi. Ancak işler istenildiği gibi gitmezse içten yanmalı motor yasağı ertelenebilir veya kademeli bir yasağa dönüştürülebilir.

Birleşik Krallık, 2030 yılına kadar içten yanmalı motorları yasaklayacağını duyurmuştu. Ancak gelişmeler nedeniyle bu kararı 5 yıl erteledi. Benzer bir durumun AB üyesi ülkelerde de geçerli olabileceği düşünülüyor. Çünkü elektrikli araçların yaygınlaşması hala istenilen hızda gerçekleşmiyor.

AB’nin 2035 kararını değiştirip değiştirmeyeceği henüz bilinmezken, elektrikli araçların bir şekilde yaygınlaşacağı ve içten yanmalı motorların tarihe karışacağı düşünülüyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*