Instagram Belirli Kişilere Fotoğraf Gizleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Yeni Haber Merkezi

Instagram profilinizde yeterli beğeni almadığını düşündüğünüz veya daha sonra gönderinizin saçma veya sıkıcı olduğunu düşündüğünüz gönderileri silebilirsiniz. Ancak, silmeden de gizlemelisiniz. Arşivleme Bu özellik sayesinde mümkündür.

Bu özellik, Instagram’da yeterince ilgi görmeyen bir gönderiyi kısa bir süreliğine gizlemek veya profilinizi düzenlemek için bir nimet olarak değerlendirilebilir. Ayrıca sosyal medyadan bir süre uzak kalmak isteyen kullanıcılar için de kullanışlı bir özellik olduğunu söyleyebiliriz.

Arşivleme Bu özellik sayesinde fotoğraflarınızı Instagram profilinizden kalıcı olarak silmenize gerek kalmaz. Dilediğiniz zaman arşivinize erişebilir ve fotoğraflarınızı veya videolarınızı profilinizde tekrar görünür hale getirebilirsiniz.

Instagram Fotoğrafları Nasıl Arşivlenir?

Öncelikle istediğiniz videoyu veya fotoğrafı açın ve gönderinizin sağ üst köşesindeki üç nokta simgesine dokunun. Ardından ”Arşiv” seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.

Bu işlemden sonra fotoğrafınız veya videonuz profilinizden kaybolacak ve ”Arşiv” klasöründe görünecektir. Arşivleriniz Instagram profilinizin sağ üst köşesinde beliren üç çizgi simgesine tıklayarak görüntüleyebilirsiniz. Bu simgeye tıklayın ve ardından açılan menüde ” seçeneğini seçinArşivSeçme ”.

Gizlediğiniz tüm fotoğraf ve videoları burada bulabilirsiniz. Bu klasörü yalnızca siz görebilirsiniz.

Fotoğrafın profilinizde tekrar görünmesini istiyorsanız, üç noktaya dokunun ve “Profilde Göster”i seçin. Fotoğrafınız artık herkes tarafından görülebilir.

Instagram’da Fotoğrafları Belirli Kişilerden Nasıl Gizleyebilirim?

Eğer Instagram’da belirli kişilerden fotoğraf gizlemek istiyorsanız maalesef yapabileceğiniz bir şey yok. Yine CEO’su Mark Zuckerberg olan Facebook’ta bu işlemleri yapabilirsiniz ancak bu özelliği Instagram uygulamasında kullanmamız pek olası görünmüyor. Bu nedenle arkadaşlarım paylaşımımı görebiliyor ama tanımadığım kişiler göremiyor gibi bir şeyden bahsetmek pek mümkün değil. Bu nedenle paylaşım yaptığınızda sizi takip eden tüm kullanıcılar paylaşımınızı görecektir. Ve yakın gelecekte böyle bir özelliğin geleceğini düşünmüyoruz ancak çok umuyoruz. Ancak şu an için böyle bir durum olmadığı için Instagram’da belirli kişilerden fotoğraf gizleme nasıl yapılır bunu sizinle paylaşamıyoruz.

Bu konu hakkında en ufak bir güncelleme olduğunda sizlere bu işlemlerin nasıl yapılacağını adım adım anlatacağız.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 795

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*