İnternet Kota Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Yeni Haber Merkezi

İnternet, günümüzde herkesin kullandığı bir teknoloji haline geldi. İnterneti her alanda bize yardımcı olan bir araç olarak kullanabiliyoruz. Bilgi edinme, mesajlaşma, video izleme, müzik dinleme gibi birçok ihtiyacımızı internet karşılıyor. İnternet kullanıyoruz ancak insanların ortak bir sorunu var. İnternet paketleri bazen bize kabus yaşatabiliyor. Hem telefonlarımızda kullandığımız mobil veri hem de evde kullandığımız kablolu veya kablosuz internet, kotaları varsa bize çok pahalıya mal olabiliyor. Peki, interneti ekonomik olarak nasıl kullanabiliriz?

Ekonomi alanında önemli bir kavram olan tasarruf bu açıdan özellikle önemlidir ve yatırım yapacak kişiler tasarruf edebilenlere daha fazla ilgi duymaktadır. Gelin hep birlikte yüksek internet ücretlerinden ve paketlerin bitmesi stresinden kurtulalım. Karşınızda, internetten nasıl tasarruf edilir?

Mümkün Olduğunca Video İzlemekten Kaçının!

Video izlemenin çok fazla internet verisi tükettiğini bilmelisiniz. Özellikle hızlı bir internet bağlantınız varsa görüntü kaliteniz YouTube gibi platformlarda en yüksek kaliteye kadar çıkabilir ve paketinizden çok fazla veri tüketebilir. Bunu kontrol etmek çok önemlidir. Sadece video izleme platformlarında değil aynı zamanda Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında da çok fazla video izliyoruz. Netflix gibi platformlar da yüksek veri harcayabiliyor ancak indirme seçeneği olması tasarrufunuza büyük katkı sağlayabilir. Dışarı çıkmadan önce dışarıda izlemeyi planladığınız herhangi bir medya içeriğini ev internetinizden telefonunuza indirerek mobil verinizden tasarruf edebilirsiniz. Mutlaka izlemeniz gereken bir video varsa bunu uygun ve ortalama bir kalitede izlemeniz tasarrufunuza katkı sağlayacaktır. Ayrıca telefonunuzun ayarlar kısmından Facebook uygulaması için otomatik video oynatma seçeneğini kapatabilirsiniz.

Güncellemelerden, Uygulama İndirmelerinden vs. Uzak Durun!

Güncellemeler ve uygulama indirmeleri mobil verilerinizden çok fazla veri tüketecektir. Özellikle internet üzerinden oyun indirmeye çalışırsanız çok hızlı bir şekilde 2-3 GB veri tüketebilirsiniz. Uygulamalarınızı başka bir ağdan indirin ve telefonunuzda hazır tutun. Benzer şekilde güncelleme yapmadan dışarı çıkmayın. Güncellemeler otomatik olarak yapılabildiği için çıkmadan önce kontrol edebilir ve güncelleme varsa hemen yapabilirsiniz, böylece dışarıda beklenmedik güncellemelerin yüklenmesinin önüne geçebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise telefonunuzun ayarlar bölümünden otomatik güncellemeleri kaldırarak tasarruf etmektir.

Dışarıda Çevrimiçi Oyun Oynamayın!

Günümüzde çevrimiçi oyunlar çok oynanıyor. Bu popüler oyunları dışarıda oynamak istiyorsak, büyük miktarda mobil veriden vazgeçmemiz gerekecek. Mümkün olduğunca çevrimiçi oyun oynamaktan kaçının. Unutmayın, çevrimiçi olan her şey internetinizden çok fazla veri alacaktır.

Bu önemli kurallarla internet tasarrufu kalitenizi en üst düzeye çıkarabilir, hem yüksek internet ücretlerinden hem de mobil veri tükenmesinin stresinden kurtulabilirsiniz.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 757

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*