İnternet Üzerinden Alışverişin Faydaları Nelerdir?

Yeni Haber Merkezi

İnternet kullanıcı sayısının artmasıyla birlikte internetin kullanım alanları da önemli ölçüde artmıştır. Sadece iletişim kurmamızı sağlayan bir ağ iken günümüze kadar birçok eylemi gerçekleştirmemize yardımcı olmuştur.

Online Alışveriş Nedir?

Online alışveriş veya dijital alışveriş kavramlarıyla da karşılaşıyoruz. internet Online alışveriş eylemi, tüketicinin istek ve ihtiyaçlarını sanal ortamda karşılama eylemidir. Tüketici ilk önce satın almak istediği ürünü belirler. Daha sonra bu ürünü arama motorları veya alışveriş siteleri üzerinden arar. Buldukları ürünler arasından istediği ürünü seçer. Daha sonra ödeme sayfasına yönlendirilir. Online alışveriş için birçok ödeme seçeneği bulunmaktadır. Havale, kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapabilirsiniz ve kapıda ödeme seçeneği sunan birçok site bulunmaktadır. Kredi kartı ile yapacağınız ödemelerde, siteye hesap numaranızı girdikten sonra telefonunuza güvenlik kodu gönderilir. Bu güvenlik kodunu da sitedeki alana girmeniz gerekir. Kapıda ödeme seçeneğinde ödeme sırasında siteye kart bilgilerinizi girmezsiniz. Siparişiniz kargo ile evinize ulaştığında ödemenizi yapabilirsiniz.

Tüketiciler İçin Online Alışverişin Faydaları Nelerdir?

Tüketiciler, alışverişlerini internet üzerinden yapmanın birçok avantajı olduğu için online alışverişe açık.

Öncelikle alışveriş sitelerinin 7/24 aktif olması tüketicinin dikkatini çeken bir özelliktir. Bu sayede günün her saatinde alışverişini yapma imkânı bulabilmektedir. Özellikle geç saatlere kadar ayakta kalan çalışan tüketiciler tarafından tercih edilebilir.

Ayrıca, çevrimiçi alışveriş yaparken tüketiciyi sınırsız sayıda ürün beklemektedir. Daha geniş seçenekler arasından alışveriş yapmak tüketiciyi daha mutlu eder.

Çevrimiçi alışveriş yaparken karşılaşacağınız fiyatlar genellikle daha ucuzdur. Daha az para harcayarak aynı satın alımı yapabilirsiniz.

Satıcılar İçin Online Alışverişin Faydaları Nelerdir?

İnternet ayrıca satıcılara birçok avantaj sunar. Bu nedenle satıcılar ürünlerini internette tanıtmaya ve satmaya çok isteklidir.

Öncelikle ürünlerini daha fazla müşteriye tanıtma fırsatına sahip olurlar. Bu sayede yerel bölgeyle sınırlı olan müşteri portföyünde büyük bir artış gözlemlenebilir. Bu durum satışlarını da olumlu etkileyecek ve kar elde etmelerini sağlayacaktır.

Ürünlerini daha fazla müşteriye tanıtmak, işini daha fazla insana tanıtacağı anlamına gelir. Bu şekilde daha fazla tanınma fırsatına sahip olur.

İnternetten Alışverişin Dezavantajları Var Mı?

İnternetin her alanda getirdiği kolaylıklar elbette beraberinde bazı dezavantajları da getirmiştir. Bu durumda ilk olarak güven sorunu ortaya çıkmaktadır. Tüketici ister istemez “Bu ürünü alacağım ama gerçekten istediğim ürünü alacak mıyım?” diye düşünmektedir. Bunun en büyük sebebi etrafımızda birçok örnekle karşılaşmamızdır. Hepimiz en azından bir kişinin internetten verdiği siparişin istediği gibi ulaşmadığını görmüşüzdür.

Tüketici endişeleri bununla da bitmiyor. Özellikle tekstil ürünleri alışverişinde, tüketici sipariş ettiği ürünü teslim alsa bile, bir nedenden dolayı ürün bedenine uymayabilir. Bu gibi durumlarda iade şartları devreye giriyor. Ürünü geri göndermek zaman veya para kaybına neden olabilir.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 605

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*