Jaguar Sadece Elektrikli Araç Üretecek

Yeni Haber Merkezi

Jaguar, aldığı kararla elektrikli araç markası olacak. Bu bağlamda marka yalnızca elektrikli motorlu araçlar üretecek. Haziran ayında içten yanmalı motorlu araç üretimini sonlandıracak.

İngiliz otomobil markası Jaguar, sadece elektrikli otomobil markası olacağını duyurdu. Dünyanın en prestijli markalarından biri olan ve güçlü içten yanmalı motorlarıyla dikkat çeken markanın bu kararı herkesi şaşırttı. Jaguar, Haziran ayına kadar içten yanmalı motorlu araç üretmeye devam edecek ancak Haziran ayından sonra sadece elektrikli araç üretecek.

Elektrikli Otomobil Alanında da Kendini Yenileyecek

Jaguar’ın şu anda farklı elektrikli otomobil modelleri bulunuyor. Ancak bu alanda kendini yenilemeyi hedefleyen marka, bazı modellerin üretimini sonlandıracak. Üretimi durdurulacak modellerden biri de I-Pace. Bitmek bilmeyen sorunlarla özdeşleşen bu model, Jaguar’a çok fazla sorun çıkardı. Geçtiğimiz yıl, aküsünde yangın riski olduğu gerekçesiyle geri çağrıldı ve şirkete büyük bir mali yük getirdi.

Mevcut modellerin fiyatları yüksek olsa da rakiplerine göre çok büyük bir avantajları bulunmuyor. Bu durum markanın rekabet gücünü de olumsuz etkiliyor. Elektrikli otomobil alanında yapılan yenilemelerle bu durumun değişmesi hedefleniyor.

Jaguar, modellerin üretiminin durdurulacağını ancak daha önce üretilenlerin satışının devam edeceğini duyurdu. Bu, elektrikli otomobil modelleri ve içten yanmalı motorlu modeller için geçerlidir. Jaguar’ın bu hamlesinin ne kadar başarılı olacağını zaman gösterecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*