K Harfiyle Başlayan Şehirler | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Türkiye’de K harfiyle başlayan şehirlerin listesi ve kısa açıklamaları. K harfiyle başlayan şehirler listesi. K harfiyle başlayan şehirler.

KahramanmaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahya

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş, halk arasında eskiden Maraş olarak bilinirdi, Türkiye’nin bir ili ve on sekizinci en kalabalık şehridir. 2016 itibarıyla nüfusu 1.112.634’tür. Şehir, Kurtuluş Savaşı sırasında işgale karşı direnişi nedeniyle 5 Nisan 1925’te Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Madalyası ile ödüllendirildi.

Karabük

Karabük, Türkiye’nin kuzeyinde Karadeniz Bölgesi’nde bir ildir. 2016 nüfus verilerine göre nüfusu 242.347’dir. Karabük, 1937’ye kadar Safranbolu’nun Düşbeli köyünde 13 haneli bir mahalleydi. 1935’te açılan Ankara-Zonguldak demiryolu üzerinde yer alıyordu.

Karaman

Karaman, İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan ilin adıdır. 1989 yılında İç Anadolu’nun kalkınması için alınan kararla Konya ilinden ayrılarak il olmuştur.

Kars

Kars, Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzeydoğusunda bulunan bir ildir. Nüfusu 287.654’tür. İl sınırları içerisinde 1 üniversite bulunmaktadır: Kafkas Üniversitesi, Doğuda Ermenistan ile komşudur, İdari merkezi aynı adı taşıyan Kars şehridir.

Kastamonu

Kastamonu, Türkiye’nin kuzey kesiminde Karadeniz Bölgesi’nde bulunan bir ildir. İlin komşuları Sinop, Çorum, Çankırı, Karabük ve Bartın’dır ve ilin ayrıca kuzeyde Karadeniz’e kıyısı vardır. İlin merkezi aynı adı taşıyan şehir olan Kastamonu’dur.

Kayseri

Kayseri ili, Türkiye’nin merkezinde yer almaktadır. 1.255.349 kişilik bir nüfusa sahiptir ve bunların yaklaşık 1.000.000’i Kayseri şehrinde yaşamaktadır. 16.917 km²’lik bir alanı kaplar ve Sivas, Adana, Niğde, Kahramanmaraş, Yozgat ve Nevşehir illeriyle sınır komşusudur.

Kırıkkale

Kırıkkale, Türkiye Cumhuriyeti’nin İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan bir ildir. Şehrin isminin nereden geldiğine dair kesin bir bilgi yoktur. Şehir merkezinde bulunan Kırıkköyü ve Kaletepe’nin kısaltılmasıyla oluştuğu söylenmektedir.

Kırklareli

Kırklareli, Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nin Trakya tarafında yer alan bir il olup, doğusunda Karadeniz, güneyinde Tekirdağ, batısında Edirne ve kuzeyinde Bulgaristan’ın Burgaz ili bulunmaktadır.

Kırşehir

Kırşehir, Türkiye’nin Orta Anadolu Bölgesi’nde bulunan bir ildir. 1867’de ilçe, 1869’da ilçe, 1870’te sancak oldu ve Avanos, Keskin ve Mecidiye ilçeleri Kırşehir’e bağlandı. 1921’de Kırşehir bağımsız valilik oldu ve 1924’te il oldu ve Avanos, Çiçekdağı, Hacıbektaş ve Mucur ilçeleri Kırşehir’e bağlandı.

Kilise

Kilis, Türkiye’nin güneydoğusunda, Suriye sınırında bulunan bir ildir. Nüfusu 136.319’dur. Gaziantep, ilin doğusunda, batısında ve kuzeyinde, Suriye ise güneyindedir. Kilis, Gaziantep’e 58 km, Suriye sınırına ise 10 km uzaklıktadır.

Kocaeli

Kocaeli, Türkiye’nin bir ilidir. Türkiye’nin en kalabalık onuncu ilidir ve Türkiye’nin en büyük sanayi ve ticaret şehirlerinden biridir. İstanbul ve Bursa’dan sonra Marmara Bölgesi’nin üçüncü büyük ilidir. 2019 itibarıyla nüfusu 1.906.391’dir.

Konya

Konya, Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ili ve yedinci en kalabalık şehridir. 31 ilçeden oluşmaktadır. Konya İli Nüfusu: 2.403.053.

Kütahya

Kütahya, İç Batı Anadolu Bölgesi’ndeki Kütahya ilinin merkez şehridir. Eski kaynaklara, sikkelere ve yazıtlara göre Kütahya’nın antik adı “Kotiaeion”dur. Ünlü antik coğrafyacı Strabon, bu ismin “Kotys Şehri” anlamına geldiğini belirtmiştir.

Gönderi Görüntülemeleri: 8.745

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*