Karekodlu Plaka Zorunlu Oldu – Otologi

Yeni Haber Merkezi

Plakalarda QR kod dönemi resmen başladı. 1 Ocak 2024’ten sonra tescil edilen araçlar için QR kodlu plakalar zorunlu hale geldi. Artık tüm yeni plakalar QR kodlarıyla basılacak.

Araç Plakalarında QR Kod Dönemi Başladı

1 Ocak’tan itibaren araç plakalarında yeni bir dönem başladı. Bu tarihten sonra tescil edilen tüm araçların QR kodlu plakalara sahip olması zorunlu hale geldi. Yeni araç satın alırken muayeneden geçemeyen plakaların değiştirilmesi gerekiyorsa QR kodlu plakalar kullanılacak.

1 Ocak’tan sonra basılacak tüm plakaların QR kodu olması gerekiyor. Ancak bu zorunluluk eski araç sahiplerini bağlamıyor. Yani mevcut araçlarındaki plakayı değiştirmeyecek olanların QR kodlu plaka kullanma zorunluluğu yok. Bu zorunluluğun yakında eski araçları da kapsayacağına dair söylentiler var.

QR Kod Plakasının Kullanım Amacı Nedir?

QR kodlarıyla, belirli bilgilere plakalar aracılığıyla hızlı bir şekilde erişilebilecek. Böylece sahte plakalar ve benzeri yasadışılıklar kolayca önlenecek. QR kodlu plakaların getireceği beklenen kolaylıklar şunlardır:

QR kodlu plakalar elektronik olarak kaydedilecek. Bu sayede sahte plakaların hızlı bir şekilde tespiti sağlanacak. Elektronik ortamdaki bilgiler gerektiğinde güncellenecek. Böylece trafik güvenliği artırılacak. Gerektiğinde plakadaki QR kod aracılığıyla araç hakkında detaylı bilgilere hızlı bir şekilde ulaşılabilecek.

QR kodlu plakaların trafik güvenliğini sağlamada ve sahte plakaları engellemede etkili sonuçlar vereceği tahmin ediliyor. Bu beklentilerin ne kadarının gerçekleşeceği zamanla belli olacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*