Kilometrenin Binde Birine Ne Denir?

Yeni Haber Merkezi

Atatürk döneminde Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkardığı yasayla uzunluk ve ağırlık birimleri değiştirildi. Ölçü ve ağırlık birimlerinin değişmesiyle Türkiye dünyayla bütünleşti ve bu bütünleşme sayesinde Türk ticari hayatındaki hesaplamalar basitleşerek iş dünyasında işlevsel hale geldi. Öğrenilmesi ve uygulanması son derece kolay olan bu birimler günlük ev içi ticari hayatı da kolaylaştırmış ve canlandırmıştır.

Uzunluk Ölçü Birimleri

Bir kilometrenin binde biri nedir sorusunun cevabının, kilometrenin binde biri olan birimin kendisi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, diğer ölçü birimlerini bilmeyen biri için bilgiyi bu kadar basit bir şekilde vermek pek bir şey ifade etmeyecektir. Bu nedenle, yazımızda diğer ölçü birimlerinden de bahsetmeyi gerekli gördük.

MM(MİLİMETRE): CM’nin (santimetre) 1/10’unu ifade eder. En küçük ölçü birimidir. CM(SANTİMRE): DM’nin (desimetre) 1/10’unu ve metrenin 1/100’ünü ifade eder. DM(DESİMETRE): M’nin (metre) 1/10’unu ifade eder. M(METRE): KM’nin 1/1000’ini ifade eder. Başlıkta sorulan sorunun cevabıdır. Bir metrenin binde biridir. KM(KİLOMETER): Bin metrenin toplamından oluşan uzunluğu ifade eder.

Liste içeriğinden anlaşılacağı üzere 1 KM toplamda 1000 metreyi temsil eden bir uzunluktur. Bu ifadeyi tersten okursak, 1 km’nin binde biri 1 metredir.
Bazı uzunluk ölçümleri bir öncekinin on katı iken, bazıları yüz veya bin katıdır. Belirli bir sistematik yapıya sahip olan ve katları artan uzunluk ölçüm birimleri hayatımızı kolaylaştırmak için geliştirilmiş önemli buluşlardır.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 1.190

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*