Komple Motor Yenileme (Rektefiye) Fiyatları 2024

Yeni Haber Merkezi

Komple motor revizyonu fiyatlarıAracın markasına, yakıt türüne ve modeline göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca motor yenileme işleminin nerede yapıldığı da fiyatları etkilemektedir.

Motorun Komple Yenilenmesinin Maliyeti Ne Kadardır?

Komple motor yenileme (reconditioning) fiyatları: 15.000 TL ile 50.000 TL arasında değişmektedir. Hatta bazı lüks ve üst model araçların fiyatları 100.000 TL’ye kadar çıkmaktadır. Bu nedenle marka ve modeli hesaba katmadan net bir rakam vermek doğru olmayacaktır.

Komple Motor Yenileme (Yenileme) Fiyatları 2024 6

Motor revizyon maliyetleri iki ayrı kalemden oluşur: işçilik ve parça maliyetleri. Motor yenileme işçilik maliyetleriustanın deneyimine ve bulunduğu şehre göre değişir. Parça maliyetleri genel olarak Türkiye genelinde benzerdir. Ancak bu maliyetlerin marka ve modele göre önemli ölçüde değişebileceğini belirtmek gerekir.

Bazı markalar komple motor Düzeltilmiş Fiyatlar Şöyle ki:

Bu yüzdenMotorun Komple Yenilenmesi (Düzeltilmiş) FiyatAudi115.000 TLBroadway18.500 TLChevrolet72.500 TLCitroen c322.000 TLCitroen72.500 TLDacia55.000 TLFiat 1.9 JTD40.000 TLFiat Egea 1.432.000 TLFiat Marea24.000 TLFiat55.000 TLFi Tipo18,5 00 TLFord72.500 TLHonda55.000 TLHyundai40.000 TLJeep72 . 500 TLLada Samara17.000 TLLand Rover72.500 TLMazda72.500 TLMercedes115.000 TLNissan67.500 TLOpel55.000 TLPassat32.000 TLPeugeot67.500 TLPeugeot Partner27.000 TLRenault 1916.500 TLRenault55.000 TLSeat67.500 TLSkoda Favori Felicia21.000 TLTempra21.750 TLTofaş, Şahin, Doğan, Kartal22.500 TLVolvo11 5.000 TL

Buradaki rakamlar ortalamalardır, komple motor Düzeltilmiş Fiyatlar için geçerlidir. Rakamlara emek dahildir.

Komple Motor Yenileme (Yenileme) Fiyatları 2024 7

Benzinli Motor Revizyon Fiyatları 2024

Benzinli motor revizyon fiyatları, 20.000 TL ile 70.000 TL arasında değişmektedir. Benzinli ve LPG’li araçların revizyon maliyetleri hemen hemen aynıdır. Motordaki parçaların veya yapılacak işçiliğin aynı olması fiyatların yakın olmasına neden olmaktadır.

Motorun genel durumu da burada çok önemlidir. Supaplar, segmanlar ve silindirler gibi parçalar çok kötü durumdaysa bu maliyetleri artıracaktır. Ayrıca silindir kapağında çatlaklar veya ısıdan dolayı kapağın eğrilmesi maliyetlerin çok daha yüksek seviyelere çıkmasına neden olacak detaylardır.

Komple Motor Yenileme (Yenileme) Fiyatları 2024 8

Dizel Motor Düzeltilmiş Fiyatlar

Dizel motor Düzeltilmiş fiyatlar, 30.000 TL ile 80.000 TL arasında değişmektedir. Dizel motorlar karmaşık bir sisteme sahip olduğundan işçilik maliyetleri artmaktadır. Ayrıca bazı parçaların maliyetleri benzinli araçlara göre daha yüksektir.

Dizel motorların JTD, TDi ve multijet gibi farklı seçenekleri vardır. Bunların her biri farklı şekilde elden geçirilir. Bu nedenle maliyetler de değişir.

Komple Motor Yenilemesi Nasıl Yapılır?

Motorun komple revizyonu; motor içerisinde işlevini yitirmiş parçaların yenilenmesi ve onarılmasıdır. Bu işlemde motorun her parçası elden geçirilir. Bu nedenle kaliteli bir işlemden sonra motor sorunsuz çalışır ve yüksek performans üretir.

Değiştirilemeyen parçalar revize edilmelidir. Örneğin; blok yüzeylerindeki pürüzler tıraşlanmalıdır. Bu işlem özel bir aletle taşlanarak yapılır. Ayrıca silindir yatakları elden geçirilir ve yatakların içindeki çizikler veya benzeri deformasyonlar giderilir.

Motor rektefiye Bu süreçte birçok parça yenilenir. Yenilenen parçalardan bazıları şunlardır:

Piston kafası Piston segmanları Piston kolu Vanalar Yaylar Contalar ve keçeler Rulmanlar Kayışlar Bardaklar Silindir gömlekleri

Değiştirme kararı usta tarafından verilir. Parçanın genel durumu ve maliyeti bu noktada önemlidir. Genel durumu iyi olan ve maliyeti çok yüksek olan parçaların değiştirilmesine gerek olmayabilir.

Komple motor revizyonu fiyatlarıYenilenen parçaların orijinal mi yoksa yan sanayi mi olduğuna göre değişir. Bazı parçalar için orijinal ve yan sanayi fiyatları arasında çok ciddi farklar vardır. Bu noktada müşteri tercihleri ​​dikkate alınır.

Komple Motor Yenileme (Yenileme) Fiyatları 2024 9

Komple motor revizyonu hangi durumlarda yapılır?

Motorun komple revizyonuUzun süreli kullanımdan dolayı azalan performansı artırmak için yapılır. Zamanla araçta oluşan arızalar, yoğun kullanım ve ısı gibi sebeplerden dolayı motor performansında ciddi düşüşler meydana gelir. Ayrıca bu durum kalıcı arızalara da sebep olabilir.

Performans düşüklüğü normal onarım işlemleriyle giderilemiyorsa düzeltme işlemi yapılır. Ancak bu karar mutlaka deneyimli teknisyenler (ustalar) tarafından verilmelidir. Aksi takdirde gereksiz maliyetler ortaya çıkacaktır.

Motorun ciddi sorunları olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini gösteren bazı işaretler vardır. Bunlar:

Araç ilk çalıştırıldığında egzozdan mavi duman çıkması. Motor yağına su karışması. Araç yağ yakar ve yağ çok çabuk biter. Araç performansında düşüş. Motor sesinde anormallikler.

Eğer bu kadar ciddi belirtiler varsa düzeltme işlemi dikkate alınır. Ayrıca triger kayışının kopması da düzeltmenin doğal bir nedeni olarak kabul edilir.

Motoru Yenilenmiş Bir Araç Almalı mıyım?

Motor yenileme, azalan performansı tekrar artırmak için yapılır. Bu bakımdan motoru yenilenmiş araç satın almanın hiçbir riski yoktur. Ancak düzeltme işleminin doğru ve eksiksiz yapılması çok önemlidir.

Motorun komple revizyonu, Motorun tüm parçalarının ve bileşenlerinin sökülmesi, gerekli onarımların ve yenilemelerin yapılması ve son olarak motorun yeniden monte edilmesi anlamına gelir. Bu işlemler büyük bir özen gerektirir. Revizyon işlemi doğru bir şekilde yapılmazsa, motorun bir süre sonra sorun çıkarması ve tekrar revizyona tabi tutulması kaçınılmazdır.

Motoru yenilenmiş bir araç satın alırken aracın motorunun kaç km’de yenilendiğini ve aracın şu anda kaç km’de olduğunu kontrol etmelisiniz. Binlerce km yol yapmış ve hiçbir sorunu olmayan bir araç yenilendikten sonra satın alınabilir. Ancak yakın zamanda yenilenmiş bir araca şüpheyle bakılmalıdır.

Motor Yenilemesinden Sonra Araç Performansı

Motor revizyonuaracın azalan performansını artırmak için yapılır. Doğru düzeltmeden sonra aracın azalan performansı artar. Sıfır alındığındaki performansı kadar iyi olmasa da beklentileri karşılar.

Bazı kullanıcılar motor yenileme işleminden sonra performansın ilk günden bile daha iyi olduğunu söylüyor. Ancak kullanıcıların böyle hissetmesinin sebebi araçlarını uzun süredir düşük performansla kullanıyor olmalarıdır.

Motor Revizyonunun Maliyeti Ne Kadardır?

Motor revizyonu 20.000 TL ile 50.000 TL arasında değişmektedir. Aracın markası, modeli ve motorun genel durumu maliyetleri etkilemektedir.

Komple Motor Yenilemesinde Tüm Parçalar Değişir mi?

Bu süreçte parçaların çoğu yenilenir. Ancak iyi durumda olan ve uzun süre kullanılabilecek parçaların değiştirilmesine gerek yoktur.

Motorun Komple Yenilenmesi Riskli Midir?

İşlem deneyimli ustalar tarafından yapılırsa tamamen güvenlidir. Ancak kalifiye olmayan kişiler tarafından yapılırsa motorda ciddi sorunlara yol açabilir.

Komple Motor Yenileme Fiyatları Arttı Mı?

Ülkemizde artan fiyatlar sonrası Komple motor revizyonu fiyatları Maalesef 2024 yılında olağanüstü bir artış yaşandı.

Bu içeriğimizde komple motor Düzeltilmiş Fiyatlar Konuyu ele aldık. Aklınıza takılan soruları yorumlarda bize sorabilirsiniz.

İlginizi çekebilir;

4.4/5 – (5 oy kullanıldı.)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*