M Harfiyle Başlayan Şehirler | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Türkiye’de M harfiyle başlayan şehirlerin listesi ve kısa açıklamaları. M harfiyle başlayan şehirler listesi. M harfiyle başlayan şehirler.

MalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuş

Malatya

Malatya, Türkiye’de bir şehir ve ülkenin 81 ilinden biridir. Ülkenin 27. en kalabalık şehri olan Malatya’nın 2016 itibarıyla nüfusu 781.305’tir. Bölgenin Yukarı Fırat Bölümü’nde yer almaktadır.

Manisa

Manisa, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde büyük bir şehir ve Manisa ilinin idari merkezidir. Modern Manisa, uluslararası liman kenti ve İzmir’in bölgesel metropol merkezine yakınlığı ve tarımsal üretim miktarı ve çeşitliliği açısından zengin verimli hinterlandıyla avantajlı bir sanayi ve hizmet merkezidir.

Mardin

Mardin, Türkiye’nin güneydoğusunda bulunan bir şehirdir. Mardin’in başkenti, eski şehrinin Artuklu mimarisi ve Dicle Nehri’nin yakınındaki kayalık bir tepede, düz ovaların üzerinde dik bir şekilde yükselen stratejik konumuyla bilinir.

Mersin

Mersin İli, Türkiye’nin güneyinde, Akdeniz kıyısında, Antalya ve Adana arasında bulunan bir ildir. İlin başkenti Mersin’dir, diğer büyük şehir ise St. Paul’un doğum yeri olan Tarsus’tur. İl, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay illerini kapsayan coğrafi, ekonomik ve kültürel bir bölge olan Çukurova’nın bir parçasıdır.

Muğla

Muğla İli, ülkenin güneybatı köşesinde, Ege Denizi kıyısındaki bir Türkiye ilidir. Muğla il merkezi yaklaşık 20 km içeridedir, Bodrum, Ölüdeniz, Marmaris ve Fethiye gibi Türkiye’nin en büyük tatil beldelerinden bazıları Muğla’dadır.

Muş

Muş, Türkiye Cumhuriyeti’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan bir ildir. Merkez, Bulanık, Malazgirt, Varto, Hasköy ve Korkut ilçelerini de kapsayan Muş ilinin nüfusu 406.501’dir. Genellikle geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan nüfusun çoğunluğu köylerde ikamet etmektedir.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 2.861

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*