Marş Dinamosu Kömürü Nedir? Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Yeni Haber Merkezi

Araçları çalıştırmak için aküden gelen elektrik enerjisi kullanılır. Bu işlem için farklı ekipmanlar kullanılır. Mart dinamo kömürü bu süreçte aktif rol oynayan parçalardan biridir. Peki, başlangıç ​​kömürü nedir? Bittiğini nasıl anlarsınız?

Marş Alternatörü Karbonu Nedir?

Mart dinamo kömürüAraç motorlarının çalışması için gerekli olan ilk momentumu aküden aldığı elektrik enerjisini kullanarak sağlayan parçadır. Adından da anlaşılacağı üzere marş motorunun içerisinde yer alır.

Marş motoru karbonu genellikle bakır tel ile sarılmış grafit veya karbon malzemedir. Bu malzemelerin en önemli özelliği elektriği iletmeleridir. Karbon fırçaya gelen elektrik, temas ettiği yüzeylere baskı uygular ve böylece elektrik akımı motorun çalışması için gerekli diğer bileşenlere aktarılır.

Bu karbon fırça aynı zamanda marş fırçası olarak da bilinir. Genellikle içten yanmalı motorlarda kullanılan bir ekipmandır. Marş motoru türüne bağlı olarak 2 veya 4 karbon fırça sekmesi vardır. Bunlar, motor her çalıştırıldığında marş motorunun çalışmasıyla birlikte işlevlerini yerine getirirler.

Marş Alternatörü Kömürü Nedir? Bittiği Nasıl Anlaşılır? 5

Başlangıç ​​Kömürünüzün Bittiğini Nasıl Anlarsınız?

Marş karbonları, motor her çalıştırıldığında devreye giren parçalardır. Çalışma prensipleri gereği diğer parçalara baskı yaparlar ve bu nedenle sürtünmeye maruz kalırlar. Sürtünmeye maruz kalmaları zamanla özelliklerini kaybetmelerine neden olur. Bu durum marş karbonunun tükenmesi olarak ifade edilir.

Marş karbonu ölmüştür; marş motorunun yavaş dönmesi veya hiç dönmemesi ile anlaşılır. Ancak bunun gerçekleşmesi için akünün dolu olması ve elektrik bağlantılarının iyi durumda olması gerekir. Yani sorunun aküden veya elektrik bağlantılarından kaynaklanmadığından emin olmalısınız.

Mart dinamo kömürü Bittiğinde araç çalışmayacaktır. Çünkü bu parça aracın ilk çalıştırılması sırasında görev yapar. Bozulduğunda görevini yerine getirmeyecek ve bu nedenle araç çalışmayacaktır. Aracın çalışmamasına sebep olacak başka bir sorun yoksa ve anahtarı çevirdiğinizde marş motoru dönmüyorsa veya düzensiz dönüyorsa marş karbonunun bittiğinden şüphelenebilirsiniz.

Marş Alternatörü Kömürü Nedir? Bittiği Nasıl Anlaşılır? 6

Marş Alternatöründe Kömür Biterse Ne Olur?

Marş motoru kömürü biterse aracınız kesinlikle normal şekilde çalışmayacaktır. Birçok kez deneseniz bile kömür bittiği için aracı çalıştırmak mümkün olmayacaktır.

Bu sorun bazen aniden ortaya çıkabilir ve bazen de aşikar olabilir. Aniden ortaya çıkarsa, su almak için durduğunuz marketin önünde sıkışıp kalabilirsiniz veya sabah arabanızı çalıştıramayabilirsiniz.

Marş karbon fırçaları aşındığında ve artık işlev görmediğinde, değiştirilmeleri gerekir. Değiştirilmezlerse ve marş motoru sürekli zorlanırsa, marş motoru aşırı yüklenir ve sonunda arızalanır.

Marş Kömürü Olmadan Araba Nasıl Çalıştırılır?

Normal şekilde yani anahtarla, marşı bozuk bir aracı çalıştırmak mümkün değildir. Bu noktada farklı yöntemler denenmesi gerekir. Akla gelen ilk yol aracın çarpılmasıdır.

Marş Alternatörü Kömürü Nedir? Bittiği Nasıl Anlaşılır? 7

Çarpma yönteminde araç önce boşa alınır. Daha sonra araç en az iki kişi tarafından kuvvetlice itilir. Belirli bir hıza ulaşıldıktan sonra debriyaja basılır ve vites ikinciye alınır. Bu aşamadan sonra ayak debriyajdan bırakılır ve aynı anda anahtar çevrilerek araç çalıştırılır. Yeterli momentum sağlanırsa araç bu şekilde çalışır.

Vurma, aracı çalıştırmak için kullanılabilecek bir yöntem olsa da, araca ciddi zarar verme riski vardır. Bu nedenle kesinlikle tercih edilmemeli ve bu yönteme başvurulmamalıdır.

Başlangıç ​​kömürü bittiğinde en mantıklı çözüm profesyonel yardım almaktır. Diğer yöntemlerin faydadan çok zarar getirebileceği unutulmamalıdır.

Başlangıç ​​Kömürünün Bittiğini Hemen Anlayabilir misiniz?

Başka bir problem yoksa ve akü dolu olmasına rağmen araç çalışmıyorsa marş karbonu aşınmış olabilir.

Başlangıç ​​Kömürünüz Bittiğinde Ne Olur?

Araç çalışmayacaktır. Marş motoru çok fazla strese maruz kalırsa, marş motoru da bozulabilir.

Marş Alternatörü Aküyü Boşaltır Mı?

Çok sık rastlanan bir durum olmasa da marş motorunda oluşan bir arızadan dolayı akünün bitmesi söz konusu olabilir.

İlginizi Çekebilecek İçerikler;

4.7/5 – (9 oy kullanıldı.)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*