Martı TAG Nedir? Nasıl Kullanılır? Şartları

Yeni Haber Merkezi

Marti TAG nedir? İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte insanların ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için yeni seçenekler geliştiriliyor. Martı TAG da bunlardan biri. Yeni piyasaya sürülmesi nedeniyle herkesin pek bilmediği Martı TAG hakkında detaylar yazımızın devamında.

Martı TAG nedir? Nasıl kullanılır? Şartlar 5

Seagull TAG Nedir?

Martı TAG, Tek Araçla Gidelim sistemi olarak lanse edilmiştir. Bu sistem, araçlarında boş koltuk bulunan şoförlerin, aynı yönde seyahat eden kişileri belirli bir ücret karşılığında veya ücretsiz olarak araçlarına almaları şeklindedir. Bu şekilde hem araç sahibi boş koltuktan gelir elde eder hem de aynı yönde seyahat eden kişiler konforlu bir yolculuk yapma imkânına sahip olur.

Esasında bu sistem daha önce geliştirilmiş ve kullanılıyordu. Ancak Martı müşteri potansiyeliyle bu alana girince sistem çok daha hızlı duyuldu ve daha fazla kişi tarafından kullanılmaya başlandı.

Bu sistem şu anda sadece İstanbul’da aktif. Sistem Türkiye’nin diğer şehirlerinde aktif değil. Bu nedenle İstanbul dışından olanların şimdilik TAG yolcusu veya TAG sürücüsü olma şansı yok. Ancak sistemin kısa bir süre içerisinde Ankara, İzmir, Bursa ve Adana gibi büyük şehirlerde aktif olacağı tahmin ediliyor.

Seagull TAG Nasıl Kullanılır?

Martı TAG, Mobil uygulamalar üzerinden kullanılan bir sistemdir. Bu sistemi kullanmak isteyen sürücü veya yolcuların Martı TAG uygulamasını indirip sisteme giriş yapması gerekmektedir.

Uygulama giriş süreci ve koşulları, bu sistemi sürücü olarak mı yoksa yolcu olarak mı kullanmak istediğinize bağlı olarak değişir. Bu sistemi yolcu olarak kullanmak isteyenler, uygulamayı indirip, rotalarına uygun araçları seçip arama yapabilirler.

Bu uygulama kapsamında araç sürücüleri yolculardan ücret alma veya almama hakkına sahip. Martı şimdilik bu noktada bir miktar özgürlük tanıdı. Ayrıca yolcular ve sürücüler ücret konusunda pazarlık yapabiliyor.

Martı TAG nedir? Nasıl kullanılır? Şartlar 6

Marti TAG Sürücüsü Nasıl Olunur?

Martı TAG ile seyahat etmek için uygulamayı indirmeniz ve basit bir kayıt işlemini tamamlamanız yeterli. Ancak, Seagull TAG sürücüsü Durum biraz farklı. Bu noktada kişilerin öncelikle gerekli şartları sağlamaları ve ardından kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Martı TAG Sürücü Gereksinimleri

Marti TAG sürücüsü olma koşulları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

En az 3 yıllık ehliyete sahip olmak En az 10 Martı seferi yapmış olmak Aracın şirket tarafından belirlenen standartlara uygun olması ve tescil sonrası onaylanması Daha önce alkollü araç kullanmak veya benzeri sebeplerden dolayı ceza almamış olmak

Bu şartları karşılayanlar, başvuru yoluyla TAG sürücüsü olmak için başvuruda bulunabilirler. Bunun için izlenecek adımlar şu şekildedir:

Öncelikle Google Play veya App Store’dan uygulamayı indirin. Sisteme sürücü olarak kayıt olun. Sistemin talep ettiği belgeleri eksiksiz bir şekilde sisteme yükleyin.

Bu aşamalardan sonra beklemek gerekir. Sistem belgelerin doğruluğunu ve aracın uygunluğunu inceler. Bu aşamalardan başarıyla geçilerek belgeler ve araç onaylanarak işlem tamamlanır. Bu aşamadan sonra yolcu almak isteyenler araçlarını uygulama üzerinden paylaşmalıdır.

Martı TAG nedir? Nasıl kullanılır? Şartlar 7

Martı TAG Kullanımı Yasal mıdır?

Martı TAG, Tamamen yasal bir uygulamadır. Ekranlarda ve web sitelerinde sürekli reklamı yapılmaktadır. Ayrıca şirketin açıklamalarına göre sadece İstanbul’da 40 bin civarında TAG sürücüsü bulunmaktadır. Tüm bunlara dayanarak Let’s Go with One Vehicle sisteminin yasal olduğu söylenebilir.

Martı TAG yasal olsa da bazı ince detayların olduğunu bilmek gerekir. Çünkü sadece taksilerin ücretli yolcu taşıma yetkisi vardır. Taksiler dışındaki yolcu araçlarının para karşılığında yolcu taşıması yasaktır. Uber de bu nedenle ülkemizde yasaklanmıştır. Martı TAG’ın nasıl uygulanacağı konusu henüz netlik kazanmamıştır.

Güncel Martı TAG Fiyatları 2024

Martı ETİKETİ2024 yılı için tamamen ücretsizdir. Yolcular veya sürücüler Martı’ya komisyon ödemek zorunda değildir. Ancak, sürücü ve yolcu arasındaki pazarlığa göre yolcunun yolculuk için ödeme yapması gerekebilir.

Yolcunun ödeyeceği ücret pazarlıkla belirlenir. Bazı şoförler yolcuları tamamen ücretsiz götürürken, bazıları ücret talep edebilir. Bu ücret yolculuk sonunda nakit olarak ödenir.

Martı TAG Güvenli Mi?

Martı TAG, Aynı yöne giden yolcuları ve sürücüleri bir araya getiriyor. Bunu kullanıcılarından aldığı verileri kullanarak kusursuz bir şekilde yapıyor. Bu açıdan uygulamanın güvenli olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Bir diğer konu ise yolcuların tanımadıkları birinin aracına binmesi veya sürücülerin tanımadıkları birinin aracına binmesi ile ilgilidir. Bu noktada uygulamada yer alan profil fotoğrafı, puanlamalar ve yorumlar incelenebilir. Sürücüler ve yolcular tercihlerini buna göre yapabilir ve bu deneyimi kendileri için tamamen güvenli hale getirebilirler.

Kaynak: https://marti.tech/tag/

Martı TAG kapandı mı?

Martı TAG ile ilgili tartışmalar hala devam ediyor. Ancak bu sistem hala çalışmaya ve yolcu taşımaya devam ediyor.

Martı TAG Ücretli Mi?

Martı TAG ücretsiz bir uygulamadır. Ancak yolcular ve sürücüler seyahat için bir ücret konusunda anlaşırlar. Bunun dışında Martı komisyon veya katkı payı gibi herhangi bir ücret talep etmez.

Boyasız Göçük Onarım Fiyatları 2024

Triger Kayışı Fiyatı 2024 | Triger Kayışı Değişim İşçilik Ücreti

Araba Cam Filmi Fiyatları 2024

Mutlu Akü Fiyatları 2024 | 60, 72, 105 Amper Fiyat Listesi

Kawasaki Motor Fiyatları 2024 | Güncel Fiyat Listesi

5/5 – (3 oy kullanıldı.)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*