Masaüstü Sanallaştırma Nedir? | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Bazen bilgisayarların masaüstünde bulunan öğelere farklı yerlerden erişmek gerekir. Bu gibi durumlarda masaüstü sanallaştırma adı verilen işlemler gerçekleştirilir. Sanallaştırma, basitçe tek bir gerçek makineye bağlı birden fazla sanal makine oluşturma işlemidir. Bu işlem, özellikle uygulamalarına ofis dışından erişmek isteyen çalışanlar için oldukça yararlı kabul edilir.

Masaüstü Sanallaştırmanın Avantajları

Masaüstü sanallaştırma, bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlarla kullanılabilen ve erişim sorunları için üretilen bir çözümdür. Sanallaştırma sayesinde tek bir makineden tam kapasite hizmet alınabilir. Tam kapasite kullanımı; donanım, soğutma ve makine bakımı açısından daha az maliyet getirir.

Sanallaştırma ile aynı makine üzerinden farklı tipte işlemler aynı anda yapılabilir. Yani birden fazla uygulama ve işletim sistemi aynı anda çalıştırılabilir. Özellikle büyük ağlarda çalışan şirketlerde güncelleme sorunu yaşanır. Bu gibi durumlarda binlerce dosya aynı anda güncellenemediği için işlemler uzun zaman alır. Ancak masaüstü sanallaştırma ile tek merkezden ve kısa sürede güncelleme yapmak mümkündür.

Masaüstü sanallaştırmanın en büyük avantajı bir bilgisayara bağımlı olmamaktır. Sanallaştırma sonrasında sabit makineye erişim her yerden ve her zaman sağlanabilir.

Masaüstü Sanallaştırma İçin Kullanılabilen Yazılımlar

Masaüstü sanallaştırma için harici bir programa ihtiyaç vardır. Bu konuda kullanılabilecek birçok farklı program vardır. Programların çoğu benzer prosedürlere göre kurulum sağlar. Buna göre kullanıcıya ne kadar RAM’e ihtiyacı olduğu ve sanallaştırma alanının toplam boyutu gibi sorular sorulur.

Sanallaştırma programlarını kurarken sistemdeki donanıma göre hareket etmek gerekir. Daha sonra sanal RAM ve sanal hard disk oluşturma işlemi tamamlanır.

Büyük Şirketlerde Sanallaştırmanın Önemi

Sanallaştırma, büyük şirketler için olduğu kadar kişisel kullanım için de oldukça kullanışlı bir durumdur. Büyük şirketlerin BT altyapısı için harcadıkları para çok yüksek bütçelere ulaşabilir. Ancak sanallaştırma sonrasında bu alanda harcanan para önemli ölçüde azalır. Sunucu sayısı azaldıkça ihtiyaç duyulan donanım ve çalışan sayısı da aynı oranda azalır. Sanallaştırma ile sadece bir tane ve çok güçlü bir sunucu elde edilir.

Donanım sayısının azalması ortaya çıkan sorunları da azaltır. Sanallaştırma ile şirketlerde iş verimliliği de artar.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 567

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*