Mercedes Katı Hal Pil Teknolojisine Gerek Kalmayacağını İddia Etti

Yeni Haber Merkezi

Mercedes, mevcut gelişmeler göz önüne alındığında, katı hal pil teknolojisinin yakın gelecekte gerekli olmayacağını öne sürdü. Şirketin baş teknoloji sorumlusu Markus Schafer, lityum iyon pillerdeki gelişmelerin elektrikli araçlardaki pil kullanımına ilişkin tahminleri değiştirebileceğini söyledi.

Mercedes, elektrikli otomobiller üzerine yaptığı Ar-Ge çalışmaları sonucunda önemli sonuçlara ulaşıyor. Şirket, bunların bir kısmını kamuoyuyla açıkça paylaşırken, bir kısmını da dolaylı olarak paylaşmayı tercih ediyor. Katı pil teknolojisine dair açıklamaların arkasında böyle bir çalışmanın olduğu tahmin ediliyor.

Elektrikli Araçlardaki Pil Teknolojilerine Yönelik Çalışmalar Yenilik Getirmeyecek

Katı hal pilleri gelecekte elektrikli araçlarda kullanılabilir. Bu pil teknolojisi lityum iyon pillerden çok daha ucuzdur, daha hızlı şarj olur ve daha yüksek bir enerji yoğunluğuna sahiptir, bu da yakın gelecekte elektrikli araçlarda kullanılacağını düşündürmektedir.

Mercedes, elektrikli araçlarda solid-state pillere gerek olmayabileceğini belirtti. Lityum-iyon pillerdeki gelişmeler, bu pillerin dezavantajlarının çoğunu ortadan kaldırdı.

Mercedes, katı hal pil teknolojisinin güvenli olduğunu vurguluyor ancak lityum iyon pillerdeki gelişmelerle bu teknoloji artık gerekli olmayabilir. Elektrikli araçlarda kullanılan pillerin yakın gelecekte nasıl değişeceği henüz belli değil.

Bu açıklamaları yapan Mercedes’in silikon anotlu piller üzerinde çalıştığı öğrenildi. Yeni nesil anotlu pillerle mevcut pillere göre daha hızlı şarj olan ve daha fazla elektrik depolayan piller üretmek istediği belirtildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*