Neden Spor Yapmanız Gerekiyor Ve Spor Sonrası Değişim

Yeni Haber Merkezi

İnsanlar çocukluktan yaşlılığa kadar sürekli bir gelişim ve değişim süreci yaşarlar. Bu değişim sürecini sağlıklı bir şekilde geçirebilmek ve bazı hastalıklardan korunabilmek için spor yapmaları gerekir. Toplumda günlük hayatımızı zorlaştıran özgüven eksikliği, konuşma bozuklukları, sigara ve nikotin bağımlılığı, halsizlik, uyuşukluk veya stres gibi tüm sorunların çaresi aslında spor yapmaktır.

Spor yapan kişilerde ne gibi değişimler yaşanıyor?

Beyin ve tüm vücut formda kalır ve daha sağlıklı bir yaşam sürer. Öğrenme ve beceri yeteneklerini arttırır. Duygusal zekayı güçlendirerek psikolojik hastalıklarla daha kolay mücadele edebilir. Spor depresyon tipi bozukluklara iyi gelir. Stres seviyenizi azaltarak daha kaliteli bir yaşam elde edersiniz. Özgüveniniz artacağı için daha mutlu olursunuz. Yaşlandıkça osteoporoz oranınızı önemli ölçüde azaltır. Kemik bozukluklarını önler. Cilt renginizde ve cilt sağlığınızda gözle görülür değişiklikler olur. Terleme ile vücudunuzdan tüm zararlı toksinleri atarsınız. Uykunuzun tekrar düzene girmesine yardımcı olur. Günlük sporla yorulan bir vücut daha kolay uykuya dalar. Felç, damar tıkanıklığı ve kalp hastalıklarını önler. Sporla kan akışınız normale döner. Eklem ve kas ağrılarına iyi gelir. Eklem fonksiyonlarını iyileştirir. Hafızanız güçlenir. İlerleyen dönemlerde Alzheimer hastalığına yakalanma oranınızı en aza indirir. Cinsellikte daha tatmin olma olasılığınızı arttırır. Daha rahat bir cinsel hayat yaşayabilirsiniz. Sigara, alkol ve bağımlılık yapan maddelerden korunmanıza yardımcı olur. Kalbinizi ve kemiklerinizi güçlendirir ve sizi daha dirençli ve agresif yapar. Duruş bozukluklarını tamamen önleyerek kamburluğu önler. Vücudun birçok kanser türüne karşı direnç sağlamasına yardımcı olur. Vücudun diyabet hastalığına karşı bağışıklık kazanmasına yardımcı olur. Boyun, bel ve sırt ağrılarına iyi gelir ve azaltır. Enerji ve dayanıklılık seviyenizi daha fazla artırır. Dengede durmanızı ve daha sağlam adımlar atmanızı sağlar. Spor yapan kişi kendini ve vücudunu çok daha iyi tanır. Spor yapan kişinin konsantrasyonunu ve beynini kontrol etmesi daha kolaydır. Yaşam kaliteniz artar ve spor daha sağlıklı bir yaşam sürmemize yardımcı olur.

Spor Yapmadığımızda Ne Tür Olumsuz Şeyler Yaşarız?

Özellikle masa başı bir işte çalışıyorsanız ve günlük hayatınız pasif geçiyorsa omurga sorunları ortaya çıkar. Hareketsizlik nedeniyle alınan kilolar nedeniyle bel ve boyun fıtığı, skolyoz, aşırı kiloya bağlı rahatsızlık ve ağrılar, şeker hastalığı, tansiyon ve kalp hastalıkları ortaya çıkar.

Spor, stresle daha iyi başa çıkmanıza yardımcı olan ve son zamanlarda en yaygın hastalık haline gelen kansere yakalanma riskinizi en aza indiren mutluluk hormonunu artırır. Hayatınızın her aşamasında spor yapmak çok önemlidir. Sporu düzgün yapamayan çocuklarda; alerji, göğüs sorunları, kifoz, direnç

ve düşük metabolizma, erken ergenlik bozuklukları, iştahsızlıktan kaynaklanan halsizlikler ve psikolojik olumsuzluklar ortaya çıkar. Çocuğunuz için sağlıklı bir gelecek yaratmak için spor yapma alışkanlığını edinmeniz gerekir. En iyi spor yüzmedir. Yüzme sırasında vücudun ağırlığı suyla eşit olarak paylaşıldığı için omurgaya herhangi bir yük bindirmeden kas gelişimine büyük ölçüde yardımcı olur. Yüzme, formda kalmak ve en hızlı sonuçları almak için en iyi sporlar arasındadır.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 705

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*