Network Teknolojileri Nelerdir? | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Ağ, LAN bağlantısına benzer bir sistemin İngilizce adını ifade eder. LAN bağlantı sistemleri daha dar bir yapıya atıfta bulunurken, ağ teknolojik sistemleri daha geniş yapılara atıfta bulunur. LAN bağlantılarında, bağlantılar yalnızca yerel bir ağdaki bilgisayarlar arasında yapılabilirken, ağ bağlantı teknolojilerinde, bağlantılar farklı sistem bileşenleriyle de yapılabilir.

Ağ Alt Yapısı Zorunlu mu?

Bilgisayarlar ve bilgisayarlara bağlı donanım aygıtları arasında bir ağ bağlantısından bahsedebilmek için öncelikle bir ağ altyapısından bahsetmek gerekir. Bu altyapıyı oluşturan sistem parçaları sayesinde bilgisayara bağlı donanım çalışır hale gelir ve böylece bir ağ teknolojisi sistemi oluşur.

Ağ Teknolojisinin Altı Yapı Sistemi Parçası Nelerdir?

Ağ teknoloji sisteminin vazgeçilmez parçası, LAN ve yerel alan ağı sistemleri için de vazgeçilmez olan kablolardır. Bu kablolar, bilgi teknolojileri arasında bağlantıyı sağlamak için özel olarak üretilen, farklı özelliklere sahip ve ikiden fazla ince kablonun aynı plastik parçadan geçirildiği kablolardır.

Bilgisayarları birbirine bağlamak için kullanılan bu kablolar, aynı zamanda bilgisayar donanımlarını bilgisayara bağlamak için de kullanılır. Jak adı verilen parçalar, donanım aygıtları için farklı biçimlerde ve özelliklerde jaklardır.
Dolaplar, bilgisayarları, bilgisayara bağlı donanım aygıtlarını ve bu aygıtları birbirine bağlayan parçaları içinde barındıran ve bunları kapalı bir hazne içerisine yerleştirerek koruma sağlayan altyapı elemanlarıdır.

Paneller, ağ teknolojisi sisteminde kullanılan panellerdir ve sistem altyapısının önemli unsurlarıdır. Soketler yine sisteme elektrik enerjisi sağlayan altyapı elemanlarının en önemli parçalarıdır. Kablo kanalları, elektrik akımının geçişini ve transferini sağlayan sistem altyapısının en önemli unsurlarıdır.

Ağ Teknolojisi Nasıl Çalışır?

Yukarıda bahsi geçen sistem parçalarını bir araya getirerek sistem altyapısını oluşturduktan sonra, sistemler arasındaki bağlantıyı sağlayacak kabloları, cihazlar arasında bir bağlantı kuracak, yani cihazlara bağlayacak şekilde sisteme dahil etmemiz gerekir. Cihazları çalıştırmak için bilgisayarlara yüklenmesi gereken özel bir yazılım varsa, bu yazılım bilgisayara yüklenerek sistemin çalışması sağlanabilir.

Ağ Teknolojisi Ne İçin Kullanılır?

Ağ teknolojisi sayesinde bilgisayara bağlı yazıcı, tarayıcı, video oynatıcı cihazlar çalışır hale getirilmekte ve bu cihazların özelliklerine uygun verilerin çıktıları bu cihazlar aracılığıyla somut olarak, yani çıktı olarak alınabilmektedir.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 798

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*