Olimpiyatlarda Yer Alan Spor Dalları

Yeni Haber Merkezi

Olimpik Sporlar

Olimpiyatlar, spor dalları arasında uluslararası katılımla belli aralıklarla yapılan spor müsabakalarıdır. Her branştaki sporcular, kendi branşlarındaki sporcularla aynı koşullarda yarışırlar. Yarışmalar sonucunda birinci olan sporcu altın madalya, ikinci olan sporcu gümüş madalya, üçüncü olan sporcu ise bronz madalya alır. Her spor organizasyonunda olduğu gibi olimpiyatlarda da doping maddelerinin kullanımı yasaktır. Bir sporcu yarışma sonunda madalya kazansa bile, testler sonucunda doping maddeleri tespit edilirse aldığı derece iptal edilir, madalyası geri alınır ve diskalifiye edilir.

Olimpik Sporlar

Olimpik sporlar, olimpiyatlarda mücadele edilen spor dallarını ifade eder. Olimpik sporlar ikiye ayrılır: yaz sporları ve kış sporları.

Yaz Olimpiyat Sporları

-Su Sporları: Yüzme, dalma, senkronize yüzme ve su topu sporlarıdır. -Okçuluk: Yay kullanılarak belirli bir hedefe ok atılarak oynanan bir spordur. -Atletizm: Koşarak yapılan bir spordur. -Basketbol: Top ile oynanan bir takım oyunudur ve topu elinizle sepete atmak suretiyle oynanır. -Boks: İki rakip arasında belli kurallara bağlı olarak yapılan bir dövüş sporudur. -Bisiklet: Belirli bir rota üzerinde bisiklete binilerek yapılan bir spordur. -Halter: Ağırlık kaldırılarak yapılan bir spordur. -Futbol: 11’er kişilik iki takım arasında topla oynanan bir oyundur. -Binicilik: Ata binilerek yapılan bir spordur. -Tenis: 1 veya 2 kişi ile oynanabilen bir raket ve top kullanılarak oynanan bir spordur.

Kış Olimpiyat Sporları

-Kayak: Karlı alanlarda kayılarak oynanan bir spordur. -Paten: Buz üzerinde kayılarak oynanan bir spordur. -Buz Hokeyi: İki takım arasında top ve sopalarla oynanan bir spordur.

Bu sporların yanı sıra kış olimpiyat sporları olarak biatlon, curling, kızak ve bobsled de yapılmaktadır.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 1.465

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*