Özel Güvenlik Görevlisi Olmanın Yolları

Yeni Haber Merkezi

Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur?

Son zamanlarda en çok tercih edilen ve aranan meslek gruplarından biri de güvenlik görevlileridir. Özel veya kamu kuruluşlarında güvenlik görevlisi olarak çalışabilmeniz için belirli şartları sağlamanız gerekmektedir. Bu yazımızda bu şartlardan ve “Güvenlik görevlisi nasıl olunur?” Konuyla ilgili akıllardaki soru işaretlerini gidermeye çalışacağız.

Güvenlik Görevlisi Olmanın Şartları

Öncelikle güvenlik görevlilerinin silahlı ve silahsız olmak üzere iki gruba ayrıldığını bilmeniz gerekir. Bu iki grup için farklı gereksinimler olduğundan, öncelikle hangisini istediğinize emin olmanız gerekir. Bu gereksinimler şunlardır:

Silahlı özel güvenlik görevlisi olmak için en az lise mezunu olmanız, silahsız olmak için en az ortaokul mezunu olmanız gerekir. Silahlı özel güvenlik görevlisi olmak için en az 21 yaşında olmanız, silahsız olmak için en az 18 yaşında olmanız gerekir. Sabıka kaydınız temiz olmalıdır. Özel güvenlik eğitimini tamamlamış ve sertifika almış olmalısınız. İşi yapmanızı engelleyecek bir sağlık sorununuz olmamalıdır.

Özel Güvenlik Görevlisi Belgesi Nasıl Alınır?

Ne tür bir güvenlik görevlisi olmak istediğinize karar verdikten ve güvenlik görevlisi olmak için gereken şartlarla ilgili herhangi bir sorun yaşamadığınızdan emin olduktan sonra, sertifika vermek için devlet tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarına başvurmanız gerekir. Burada, silahlı kurslar için 120 saat ve silahsız kurslar için 100 saat olmak üzere ilk yardım, suç mahalli incelemesi, afetler, güvenlik sistemleri, iletişim, yangın, patlayıcılar gibi çeşitli konuları kapsayan temel eğitimi tamamlamanız gerekir.

Özel güvenlik görevlilerinin temel eğitimlerini tamamladıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yılda 6 kez düzenlenen ÖGG sınavına 100 üzerinden en az 60 puan alarak girmeleri gerekmektedir. Sınavı geçtikten sonra gerekli belgeleri Emniyet Genel Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir. Daha sonra istedikleri özel ve kamu kurumlarına başvuruda bulunarak iş arama sürecine başlayabilirler.

Gönderi Görüntülemeleri: 670

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*