Polo Sporu Nedir? Polo Nasıl Oynanır?

Yeni Haber Merkezi

Tarih öncesi çağlarda, atlar göçebe yaşamları boyunca en önemli hayvanlar arasındaydı. Bu süreç atların spor ve oyunlarda kullanılmasına yol açtı. Birçok Avrupa ülkesi hala atlar üzerinde yarışmalar ve oyunlar düzenliyor.

Atlar üzerinde oynanan sporlardan biri Polo Spor olarak öne çıkıyor. Polo Spor İki atlının ellerindeki uzun sopalarla karşı takımın kalesine tahta toplar atarak oynadığı bir spordur.

Polo SporOyun alanı, açık ve kapalı olmak üzere iki tür alanla her türlü oyuna izin verir. Polo sporunun bir diğer avantajı, aynı özelliklere ve yeteneklere sahip olmayan takım oyuncularını aynı standarda getirmesidir. Oyun, Avrupa ülkelerinde birçok kişinin oynamasına izin veren bir özelliğe sahiptir.

Oyun yüzeyi ve oyuncular için eşit standartlar ve malzemelerin doğru kullanımı ile daha keyifli ve başarılı bir deneyim yaşamak mümkündür.

Oyun Kuralları ve Nasıl Oynanır

Açık veya kapalı alanlarda iki karşıt kale üzerinde 4 oyuncuyla oynanan bir spor olan polo, Avrupa ve Amerika ülkelerinde geleneksel bir oyun yapısı olup her yıl belirli zamanlarda oynanır. Oyunculara oyunun görevlerine ve kurallarına göre numaralar verilir. Oyunun en önemli özelliği kale olduğundan en önemli sayı 1’dir.

Rakibine karşı sürekli ve sert müdahalelerde bulunabilmesi için defans oyuncusu olarak 2 numara verildi. Her takımın en önemli menajeri olan takım kaptanı 3 numara olarak atandı. Kaleci rolünü üstlenen defans oyuncusunun arkasına 4 numara olarak yerleştirildi.

Maçın kurallarından biri de 6 periyot olması ve her periyodun 7,5 dakika boyunca geniş açık veya kapalı bir zeminde oynanmasıdır. Hakem, oyun kuralları dahilinde yaya olarak görevini yerine getirir. Oyuncuların yetenek ve kabiliyetlerine göre dereceler vardır. Bu derecelere göre oyunculara 0 ile 10 arasında bir puan verilir.

Oyun Alanı ve Tercih Edilen Ülkeler

Polo sporu, oyun alanlarının boyutları açık ve kapalı zemin olarak 274×146 m olarak belirlenmiştir. Açık zeminlerdeki oyun alanlarında korumalar ile her türlü oyun dışı nedenin önüne geçmek mümkündür. Geleneksel ve tarihi boyutu nedeniyle Güney Amerika ve Avrupa ülkelerinde en çok oynanan oyunlar arasındadır.

İngiltere ve Güney Amerika ülkeleri, Amerika ve Arjantin’de oyun kalitesi, malzemeler ve oyun alanları açısından yüksek standartlar vardır. Atla oyunun zorluk seviyesi ve özellikleri nedeniyle çok güçlüdürler, bilgilidirler ve oyunların hiçbir şekilde hayvanlar ve sporlar içinde doğru yetiştirme teknikleriyle gerçekleştirilmesini sağlarlar.

Gönderi Görüntülemeleri: 2.014

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*